Заяви Кремля про цілі війни проти України заплутали власних пропагандистів — ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

Заяви Кремля про цілі війни проти України заплутали власних пропагандистів — ISW

Заяви Кремля про цілі війни проти України заплутали власних пропагандистів — ISW
Джерело:  online.ua

Американський Інститут вивчення війни зазначає, що Кремль частково заплутав і приховав свої цілі щодо війни проти України. Це у свою чергу заплутало російських пропагандистів та прихильників війни.

Джерело: ISW

Кремль заплутав власних пропагандистів

Аналітики вказують, що речник Кремля Дмитро Пєсков 21 листопада заявив, що зміна чинної влади в Україні не є метою російської "спеціальної військової операції" в Україні, зазначивши, що президент Росії Володимир Путін "вже говорив про це".

26 жовтня Путін також заявляв, що Україна "втратила свій суверенітет" і повністю перейшла під контроль НАТО.

27 жовтня під час виступу у дискусійному клубі "Валдай" Путін знову заперечив суверенітет України, наголосивши, що Росія "створила" Україну і що "єдиною реальною гарантією українського суверенітету" може бути лише Росія.

Путін також послідовно підтримує свою думку про те, що Україна є нацистською державою, яка має бути "денацифікована". Вимоги Путіна рівносильні вимозі зміни режиму, навіть якщо він прямо не закликає до цього у своїх недавніх заявах, - зазначають аналітики.

Американський Інститут вивчення війни припускає, що замовчування Кремлем своїх цілей, ймовірно, розраховане на західну аудиторію, проте збиває з пантелику прихильників війни у Росії.

Заява Пєскова, ймовірно, була спрямована на те, щоб пом'якшити наслідки провоєнної промови віцеспікера Ради Федерації Російської Федерації Костянтина Косачова про те, що Росія може нормалізувати відносини з Україною лише після капітуляції українського уряду, - йдеться в аналізі.

У відповідь на заяву Пєскова блогер, що пов’язаний з групою Вагнера, саркастично зауважив, що Росія веде безцільну війну без чіткої мети.

ISW повідомляв про аналогічну реакцію на рішення Кремля обміняти українських військовополонених із Маріуполя, яких кремлівські чиновники та пропагандисти називали "нацистами" та "військовими злочинцями".

Нерішучість Кремля щодо публічної підтримки крайньої націоналістичної ідеології та війни також збиває з пантелику пропагандистів, які проповідують таку ідеологію російським масам.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?