Збройна компанія та військова база Іспанії отримали конверти з вибухівками після вибуху в посольстві України
Категорія
Світ
Дата публікації

Збройна компанія та військова база Іспанії отримали конверти з вибухівками після вибуху в посольстві України

Збройна компанія та військова база Іспанії отримали конверти з вибухівками після вибуху в посольстві України
Джерело:  online.ua

1 грудня на авіабазі Торрехон-де-Ардос поблизу іспанської столиці Мадрида, звідки відправляють зброю для України, знайшли лист з вибухівкою. Напередодні українське посольство в Іспанії та збройна компанія, що виробляє ракетні установки, які раніше передали Києву, також отримали конверти з вибухівками.

Джерело: El Mundo, Reuters

В Іспанії знайшли третій лист з вибухівкою

Співробітники служби безпеки на авіабазі Торрехон-де-Ардос (Мадрид) виявили посилку з бомбою, надіслану поштою до супутникового центру, який передає інформацію Україні.

Як повідомили в МВС Іспанії, сьогодні з 3:00 до 4:00 ранку системи безпеки авіабази виявили підозрілий конверт.

Після рентгенівського аналізу було встановлено, що всередині він міг містити певний механізм.

Після аналізу двох відправлень від учора поліція наразі стверджує, що три випадки пов’язані між собою. Зараз слідчі намагаються вникнути в обставини подій та з’ясувати їх походження.

Поліція побоюється, що протягом дня нові пакунки з’являться в різних закладах по всій території Іспанії. Торрехон-де-Ардос є територією спільного використання з НАТО.

Посольство України в Іспанії та збройна компанія отримали листи з вибухівками

Від листа з вибухівкою в посольстві України постраждав український комендант, який відкрив лист на ім'я посла. Це змусило Київ посилити охорону в усіх своїх представництвах за кордоном.

У пакеті була коробка, яка викликала у коменданта підозри, і він вирішив винести її на вулицю і відкрити. Відкривши коробку і почувши клацання, він підкинув його, а потім почув вибух... Незважаючи на те, що він не тримав коробку під час вибуху, комендант пошкодив руки і отримав струс мозку, - сказав посол України в Іспанії Сергій Погорельцев.

Поліція підтвердила, що через кілька годин збройова компанія в Сарагосі на північному сході Іспанії отримала подібний пакет.

Урядова представниця у Сарагосі Роза Серрано заявила, що обидва конверти мали одного відправника, оскільки на зворотному боці обох була написана та сама адреса електронної пошти. Серрано сказала, що пакунки надійшли з України, і це насторожило компанію, яка викликала поліцію.

Збройною компанією є Instalaza, виробник реактивної системи залпового вогню C90, яку Іспанія передає Україні.

Конверт, який був надісланий до Сарагоси, мав розміри 10 х 15 см, і рентгенівський знімок показав заряд вибухівки з дротом, готовим до активації, коли конверт буде відкрито, - сказала Серрано.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?