Здійснюють дорозвідку: ГУР розповіло про можливість нових ударів РФ по Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Здійснюють дорозвідку: ГУР розповіло про можливість нових ударів РФ по Україні

Здійснюють дорозвідку: ГУР розповіло про можливість нових ударів РФ по Україні
Джерело:  online.ua

Головне управління розвідки Міноборони України розповіло, що російські окупанти ще не завдали чергового масованого ракетного удару по України з трьох причин.

Джерело: представник ГУР Вадим Скібіцький в етері телемарафону

Розвідка розповіла, чому досі Росія не завдала ракетного удару

По-перше, здійснюється дорозвідка по тих об’єктах, по яких уже завдавалися удари. По-друге, вивчаються ті райони і цілі, по яким ще буде завданий удар. І по-третє, це підготовка і зосередження ракет до бойового застосування (що потребує часу): запас ракет зменшується у РФ, застосовують старі ракети, які були вироблені ще за часів Радянського Союзу (а вони потребують підготовки і відповідного обслуговування перед застосуванням), – зазначив представник Головного управління розвідки України Вадим Скібіцький.

Загроза з Білорусі зберігається

Він також додав, що підготовка росіян до повторного наступу з боку Білорусі наразі не спостерігається.

На сьогодні ми не помічаємо створення в Білорусі потужного наступального угрупування, яке там було створено протягом січня-лютого. Але водночас близько 9000 тисяч військовослужбовців - це перша танкова армія, яка провела заходи бойової підготовки, проводиться бойове злагодження підрозділів. Цей процес контролюється Генштабом РФ і командуванням цією танкової армії, - розповів Скібіцький.

За його словами, не слід виключати, що можуть бути два варіанти застосування цієї дивізії: або з території Білорусі, або ротаційно повернення на територію України на Харківський чи інші напрямки.

Скібіцький, відповідаючи на питання, що саме буде "маркером" вторгнення з Білорусі зазначив, що їх є багато.

Маркерів тут багато, але це питання вже відпрацьоване. У нас є методики по яких ми визначаємо готовність угрупування військ. Одним з таких маркерів є розгортання системи управління угрупування воєнного часу, але знову ж таки, на сьогодні ознак створення потужного ударного угруповання та території Білорусі поки не утворено, - наголосив представник ГУР.

Нагадаємо, що за 23 листопада РФ завдала по Україні 78 ракетних та 23 авіаційні удари.

З 67 ракет та 10 ударних БпЛА “Ланцет”, які були випущені по жилих будівлях та енергетичній інфраструктурі України, сили ППО знищили 51 ракету та 5 БПЛА.

У багатьох регіонах відбулися аварійні відключення електроенергії, також виникли перебої з тепло- і водопостачанням. Одна з найскладніших ситуацій склалася в Києві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?