Зеленський анонсував презентацію карти дій України щодо вступу до ЄС
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський анонсував презентацію карти дій України щодо вступу до ЄС

Зеленський анонсував презентацію карти дій України щодо вступу до ЄС
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський анонсував презентацію 1 липня карти дій щодо вступу України в Європейський союз.

Джерело: звернення Зеленського

Зеленський повідомив, що 28 червня провів "велику нараду", на якій були присутні 28 представників виконавчої, законодавчої та судової гілки влади.

У держави буде відповідний документ – чітка карта дій, яку зможе перевірити будь-який громадянин і будь-яка громадянка України: що потрібно зробити державним інституціям, щоб ми виконали свою частину роботи на шляху до Євросоюзу. Вже 1 липня цей документ буде представлений, — повідомив Зеленський.

Він наголосив, що попри війну Україна не має втрачати жодного тижня у відносинах із Європейським Союзом.

Ми постійно будемо, попри цю війну, попри всі складнощі, робити те, що наближає нас до повноправного членства в Євросоюзі, — додав український лідер.

Сьогодні вранці взяв участь у засіданні саміту НАТО. Це особливий саміт. Саміт трансформації. Альянс змінює свою стратегію у відповідь на агресивну антиєвропейську політику Росії та російську війну проти нашої держави. Очевидно, що гарантувати безпеку у Європі в таких умовах неможливо без нашої держави. І ми зробимо все, щоб ця очевидність була трансформована в конкретні рішення – для України, для Альянсу.

Зеленський підкреслив, що Україні потрібні чіткі гарантії безпеки.

Вони в нас будуть, і я сьогодні звернувся із закликом до членів НАТО знайти такий формат рішень, який передбачав би повноцінну участь України в нашій спільній європейській архітектурі безпеки. Закликав держави НАТО прискорити постачання систем протиракетної оборони для України та значно посилити тиск на державу-терориста.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?