Зеленський дав завдання українським дипломатам на наступний рік
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський дав завдання українським дипломатам на наступний рік

Зеленський дав завдання українським дипломатам на наступний рік
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський виступив перед дипломатами на нараді послів. Він назвав головні завдання українських дипломатів на 2023 рік.

Джерело: ОПУ

Зеленський назвав головні завдання українських дипломатів

Є ще такі ж конкретні завдання для нас із вами на наступний рік. Зараз, якщо ви не проти, я зазначу деякі з них, які маємо реалізувати, щоб наступний рік став справді переможним роком для нас усіх.

Головними завданнями українських дипломатів на 2023 рік буде:

  • Початок переговорів про вступ України до ЄС.

Підготовка до запланованого саміту НАТО й забезпечення конкретних результатів цього саміту для України.

  • Задовольнити оборонні й безпекові потреби України.

Кожному з вас будуть представлені наші оновлені оборонні й безпекові потреби для нашої армії. Ви маєте постійно працювати над тим, щоб їх задовольнити.

  • Українська енергетика й відновлення України.

Fast Recovery Plan – працюйте, будь ласка, максимально тісно з урядом, Офісом, міжнародними організаціями та державами-партнерами, щоб усі ці наявні домовленості були забезпечені конкретним змістом і результатом.

  • Санкції проти Росії.

Ми маємо забезпечити наступного року нові сильні санкційні пакети. Держава-терорист повинна відчувати реальний тиск, і на це мають бути спрямовані саме ваші дії – дії нашого дипломатичного корпусу.

  • Трибунал щодо злочину агресії та відповідальність воєнних злочинців.

Працюйте, щоб країни вашого перебування підтримували нас.

  • Блокування активів Російської Федерації, пов’язані не лише з державними представниками, а також з бізнесом РФ, який підтримує війну.

Всі ці кошти будуть спрямовані на відновлення України. Робіть усе, щоб країни, у яких ви працюєте, допомагали будувати відповідний компенсаційний дієвий механізм.

  • Підтримка українців.

Працюйте для того, щоб наші люди поверталися в державу і щоб усі їхні права та законні інтереси в країнах перебування були задоволені. Українська ідентичність, українські культурні, освітні, інформаційні та соціальні потреби мають бути задоволені.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?