Зеленський дорікнув НАТО після рішення щодо ПДЧ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський дорікнув НАТО після рішення щодо ПДЧ

Зеленський дорікнув НАТО після рішення щодо ПДЧ
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський, реагуючи на рішення саміту НАТО 14 червня щодо того, що Україна стане членом Альянсу за допомогою ПДЧ, поскаржився на те, що Україна заслуговує на більше. З такою заявою він виступив під час спілкування з журналістами на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Економіка без олігархів".

Джерело: ОП

Зеленський звернувся до НАТО після рішення щодо ПДЧ

"Я вважаю, що ми отримали найбільше, що ми могли отримати. Тим не менш, я вважаю, що Україна заслуговує на більше. Не через жадібність. Я вважаю, що ми дійсно заслуговуємо бути однією з рівних потужних країн Альянсу, і нас потрібно запрошувати. Я вважаю, що це чесно, ми не повинні проситись", - наголосив український лідер.

За словами Володимира Зеленського, щоб отримати цей меседж, його команда дуже багато працювала, "перш за все, працювали наші військові, які показували міцність армії, потужність, що ми готові захищатись".

Глава держави вкотре подякував за ухвалене рішення американському колезі Джо Байдену, а також висловив вдячність Балтії, Польщі, Великій Британії.

"Ми достойні бути членами Альянсу, якщо Альянс бачить Україну серед членів одного рівня не десь там за лаштунками, а дійсно за одним столом", - підкреслив Володимир Зеленський.

Глава держави звернув увагу на те, що офіційний Київ обрав в питанні євроатлантичної інтеграції "політику бажаного гостя", тому зараз не хочепросто бігати, кричати, ухвалювати якісь закони, вішати плакати, комунікувати зі ЗМІ".

"Це не просто політика, це внутрішня міцна позиція щодо поваги до України як до держави, як до нації. Незважаючи на те, що не всім лідерам подобається така пряма позиція. Багато зараз кажуть, що у нас дуже жорстка позиція, і комусь це не подобається, та я вважаю, що вона справедлива і чесна", - каже Володимир Зеленський.

Як відомо, 14 червня НАТО вперше вжив ті самі формулювання, що звучать щодо Грузії з 2018 року - про те, що Україна стане членом Альянсу за допомогою ПДЧ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?