Зеленський-герой та Путін-клоун: Росія лютує через карикатури у швейцарській газеті
Категорія
Культура
Дата публікації

Зеленський-герой та Путін-клоун: Росія лютує через карикатури у швейцарській газеті

Зеленський-герой та Путін-клоун: Росія лютує через карикатури у швейцарській газеті
Джерело:  online.ua

У Росії спалахнув скандал після того, як швейцарська газета Neue Zurcher Zeitung опублікувала матеріал із карикатурами на російського диктатора Володимира Путіна та українського лідера Володимира Зеленського. Посольство РФ у Швейцарії навіть почало погрожувати подати до суду на іноземне видання.

Джерело:  "Медуза"

РФ лютує через карикатуру на Путіна

Російські дипломати скаржаться на те, що статтю NZZ проілюстрували "карикатурою на російського лідера з посиланнями на клоунаду, ЛГБТ-спільноту та "воєнних злочинців", що перебуває за межею розуміння".

Окрім того, вони також ображені тим, що Володимира Зеленського у статті "зображено у вигляді могутньої Залізної людини".

Фото - скриншот

Що стосується особистості президента Росії, то він, як відомо, є глибоко віруючою православною людиною і виступає за збереження традиційних християнських цінностей у російському суспільстві (і вже явно не є шанувальником ЛГБТ-спільноти, у зв'язку з чим райдужна розмальовка його обличчя, як кажуть на Русі, "ні к сєлу – ні к городу" (в Україні – "ні до ладу, ні до прикладу")), – заявило посольство РФ у Швейцарії.

Російські дипломати також пригрозили, що залишають за собою право звернутися до правоохоронних органів у зв'язку з цією та "можливими майбутніми публікаціями наклепницького та образливого характеру". Росіяни почали скаржитися, що дії редакції видання нібито порушують статтю Кримінального кодексу Швейцарії про поширення відомостей, що ганьблять честь і гідність, а також статтю про наклеп.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?