Зеленський готує нові пропозиції для НАТО щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський готує нові пропозиції для НАТО щодо України

Зеленський готує нові пропозиції для НАТО щодо України
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський в найближчому майбутньому передасть країнам-членам НАТО пропозиції щодо формату участі України у Програмі розширених можливостей Альянсу. З такою гучною заявою виступила віцепрем’єр-міністрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час онлайн-конференції керівників закордонних дипломатичних установ України, інформує ONLINE.UA.

"Президент підтримує активний діалог з генеральним секретарем НАТО. Результатом такого діалогу і взаємодії всіх державних інституцій стало отримання Україною статусу партнера розширених можливостей, і такі можливості вже використовуються Україною і будуть використовуватись надалі. Такі пропозиції президент незабаром направить генеральному секретарю, і всі столиці, всі країни Альянсу будуть їх вивчати", — наголосила представниця Міністерства закордонних справ.

Окрім того, дипломатка закликала українських послів, щоб вони посприяли, щоб члени Альянсу прискіпливо вивчили українські пропозиції.

Як уже згадувалося раніше, 12 червня Північноатлантична рада визнала Україну членом Програми розширених можливостей НАТО. Що важливо розуміти, цей статус є частиною партнерської ініціативи НАТО щодо взаємодії, головною ціллю якої є підтримка і поглиблення співпраці між союзниками і партнерами, які внесли значний вклад в операції та місії під проводом НАТО.

"Як партнер НАТО Україна надала війська для операцій союзників, в тому числі в Афганістані і Косові, а також для Сил реагування і навчань НАТО. Союзники високо цінують цей значний внесок, який демонструє прихильність України євроатлантичній безпеці", - прокоментували представники блоку рішення прийняти Україну до програми.

Наша країна отримає вигоду від індивідуальних можливостей, які допоможуть підтримати її внесок. Йдеться про розширений доступ до програм і навачань із взаємосумісності, а також ширший обмін інформацією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в НАТО відреагували на заяву РФ про спільні військові навчання з Альянсом в 2021 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?