Зеленський готується до термінової зустрічі з Макроном
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський готується до термінової зустрічі з Макроном

Зеленський готується до термінової зустрічі з Макроном
Джерело:  online.ua

9 квітня офіційно стало відомо, що глава держави Володимир Зеленський наступного тижня відвідає Париж, де має намір провести термінові переговори з французьким лідером Емануелем Макроном. Політики планують детально обговорити загострення ситуації на Донбасі.

Джерело: KyivPost

Що наразі відомо про заплановані переговори Зеленського і Макрона

За словами посла Франції в Україні Етьєне де Понсена, головною ціллю візита Володимира Зеленського в Париж є особиста зустріч з президентом Франції.

Дипломат звернув увагу на те, що супроводжуватиме українського лідера в літаку, а сама зустріч може відбутися до кінця наступного тижня.

Посол також наголосив, що однією з головних тем для розмови під час зустрічі буде нарощування військових сил Росії поблизу українських кордонів. Окрім того, політики також обговорять статус деяких реформ в Україні.

В першу чергу, розмова буде стосуватися створення незалежної та надійної судової системи в державі.

"Ми не сумніваємося у бажанні Зеленського провести реформи. Це важливо, але цього недостатньо", – наголосив Етьєн де Понсен.

За словами дипломата, Франція стурбована діями Росії. Він також визнав, що російське підкріплення на кордонах з Україною дещо відрізняється від попередніх років.

Що відомо про переговори Меркель, Макрона та Зеленського

5 квітня офіційно стало відомо, що президент Франції Еммануель Макрон та лідерка ФРН Ангела Меркель планують провести термінові переговори з президентом України Володимиром Зеленським щодо ескалації на Донбасі. Варто звернути увагу на те, що господаря Кремля Володимира Путіна до цієї розмови долучати не будуть.

"Головною темою для розмови буде загострення на Донбасі та координація позицій сторін щодо цього", — розказали нещодавно анонімні джерела у дипломатичних колах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?