Зеленський миттєвого відреагував на тривожну ситуацію з президентом Польщі
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський миттєвого відреагував на тривожну ситуацію з президентом Польщі

Зеленський миттєвого відреагував на тривожну ситуацію з президентом Польщі
Джерело:  online.ua

У суботу, 24 жовтня, стало відомо, що президент Польщі Анджей Дуда захворів коронавірусом. Це сталося через короткий проміжок часу після його візиту в Україну, де Дуда зустрічався з українським главою Володимиром Зеленським та іншими представниками української влади. Спікер польського лідера запевнив, що Дуда відчуває себе добре і перебуває під постійним наглядом лікарів. На тривожну ситуацію зі здоров'ям польського колеги миттєво відреагував Зеленський. Він побажав якнайшвидшого одужання президенту Польщі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пост президента України в соцмережі.

"Мені дуже шкода, що COVID19 торкнувся особисто Анджея Дуди. Я бажаю вам якнайшвидшого одужання!", - звернувся Зеленський до польського лідера через соцмережу.

Як відомо, з 11 по 13 жовтня Дуда вперше після переобрання на пост президента Польщі перебував з візитом в Україну. Він зустрічався з президентом Володимиром Зеленським та їздив до Одеси на українсько-польський економічний форум, на якому були присутні чиновники, бізнесмени і представники регіонів обох держав.

Важливо відзначити, що за даними ВООЗ, інкубаційний період для передачі коронавіруса становить в середньому 5-6 днів, але може тривати і два тижні. У Дуди підтвердили коронавірус 24 жовтня, а це значить, що він зустрічався із Зеленським за 12 -13 днів до підтвердження діагноза, тому ризики інфікування українського лідера при зустрічі з колегою були мінімальними. До речі, раніше Зеленський зізнавався, що хотів навмисне інфікуватися, щоб показати і довести українцям, що коронавірус - це дійсно небезпечна хвороба. При цьому COVID-19 вже перехворіли його дружина Олена Зеленська та 7-річний син.

Нагадаємо, коронавірусом перехворіли вже багато світових лідерів і впливових політиків. Навесні 2020 року проходив в лікарні лікування від інфекції прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Влітку коронавірусне захворювання переніс президент Бразилії Жаір Болсонару, який називав COVID-19 легким грипом. І навіть тоді ще чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко зізнавався, що перехворів коронавіруом "на ногах", хоч він і вважає пандемією "істерією" світового рівня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 74-річного президента США Дональда Трамп буквально за пару днів вилікували від коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?