Зеленський нарешті розповів, що вимагає МВФ від України
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський нарешті розповів, що вимагає МВФ від України

Зеленський нарешті розповів, що вимагає МВФ від України
Джерело:  online.ua

Влада України і експерти МВФ так і не змогли домовиться про виплату другого кредитного траншу за програмою stand by. Фонд вимагає, щоб офіційний Київ прискорився з прийняттям законів про Вищу раду правосуддя і НБУ, про незалежну роботу НАБУ і САП, і з земельною реформою. З деякими вимогами незгодна українська влада. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час форуму Україна 30, який транслюється на Youtube. Український лідер нагадав, що його команда будує незалежну ні від кого Україну, тому веде переговори з урахуванням інтересів українців і української держави. Він упевнений, що другий транш в розмірі 700 млн доларів Україна отримає до кінця 2021 року, але підкреслив, що і без нього ніякої катастрофи не буде, передає ONLINE.UA.

Президент України заявив, що програма співпраці з МВФ продовжується. Серед невиконаних пунктів. з якими згодна Україна - закон про Вищу раду правосуддя і НАБУ, які вже зареєстровані в Раді. Однак він зазначив, що з деякими пунктами і вимогами офіційний Київ не згоден з МВФ, тому намагається знайти баланс і зберегти свою позицію.

"З деякими речами ми погоджуємося, а з деякими - ні. Як гарант держави я захищаю незалежність України. Є багато правок до законів про ВРП, щодо Конституційного суду. Ми з вами повинні збудувати законопроєкт, який потім КС визнає конституційним. А ми розуміємо, що деякі речі можуть бути неконституційними ", - пояснив Зеленський.

При цьому український глава визнав, що Україна розраховує на транш МВФ, але навіть якщо не отримає його, то є ще "план Б".

Нагадаємо, місія МВФ, яка приїжджала до Києва для перегляду програми кредитування і виплати нового кредитного траншу, завершила роботу в Україні 13 лютого, в той день, коли президент Зеленський вилетів в ОАЕ на важливі переговори про двостороннє співробітництво. Домовленостей по кредитному співробітництву досягти не вдалося. У Фонді зажадали більшого прогресу за всіма раніше висунутим умовам. Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман уточнив, що представники Фонду вимагають від влади Ураїни виконання важливих умов щодо просування антикорупційних реформ та посилення управління НБУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в команді Зеленського звинуватили МВФ в обмані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?