Зеленський назвав причину відсутності попереджень від влади про вторгнення РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський назвав причину відсутності попереджень від влади про вторгнення РФ

Зеленський назвав причину відсутності попереджень від влади про вторгнення РФ
Джерело:  online.ua

Якби українська влада повідомила населення про вторгнення Росії завчасно, то РФ змогла б захопити Україну за три дні. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв’ю The Washington Post.

Джерело: Зеленський в інтерв’ю  WP

Чому українцям не сказали про вторгнення РФ

Президент зазначив, що від початку масштабного вторгнення Росії, Україна почала втрачати від 5 до 7 мільярдів доларів на місяць.

Якби ми це повідомили (що Росія готує вторгнення – ред.)— а цього хотіли деякі люди, яких я не буду називати, — тоді я б втрачав 7 мільярдів доларів на місяць, починаючи з жовтня минулого року, і в той момент, коли росіяни справді атакували, вони б нас захопили за три дні.

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Він не сказав, хто хотів зробити інформацію про вторгнення публічною.

Загалом наше внутрішнє відчуття було правильним: якщо ми посіємо хаос серед людей перед вторгненням, росіяни нас зжеруть. Тому що під час хаосу люди тікають з країни. І ось що сталося, коли почалося вторгнення — ми були настільки сильними, наскільки могли бути. Частина наших людей виїхала, але більшість залишилася тут, воювали за свої домівки. І як би цинічно це не звучало, але це люди, які все зупинили.

Він сказав, що керування державою у військовий час відрізняється від керування країною у цивільний.

Ви можете відкрити кордон, закрити кордон, атакувати, відступати, захищатися. Ви можете взяти під контроль свою інфраструктуру, а коли немає військової ситуації чи надзвичайного режиму, а у вас є держава, якою керує величезна кількість різних чиновників та інституцій. А мінус 7 мільярдів доларів на місяць навіть без зброї – це вже велика війна для нашої країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?