Зеленський назвав винних у втраті Криму та Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський назвав винних у втраті Криму та Донбасу

Зеленський назвав винних у втраті Криму та Донбасу
Джерело:  online.ua

26 листопада глава держави Володимир Зеленський заявив, що вважає екссекретаря РНБО Олександра Турчинова людиною, яка втратила Крим, а свого попередника Петра Порошенка – людиною, яка втратила Донбас.

Джерело:  Фейсбук-сторінка Офіса президента

Зеленський відповів, хто із політиків втратив Крим та Донбас

"Щодо питання Демченка (Руслан Демченко – ексзаступник міністра закордонних справ часів Януковича, співавтор "Харківських угод", призначений у 2020 році першим заступником секретаря РНБО – ред.) чи щодо питання втрати Криму. Ну, давайте чесно – пан Турчинов розглядається – я його не звинувачую – як одна з тих людей, яка втратила Крим, а пан Порошенко – одна з таких людей, яка втратила Донбас – от і все. Це моя думка. Думка", - наголосив український президент.

На переконання Володимира Зеленського, його думку поділяє більшість українських громадян. Глава держави також назвав маніпуляцією заяву про те, "Крим росіянам віддав Демченко".

Коментуючи претензії стосовно незаконного призначення Демченка, він відповів, що той працював ще в Адміністрації президента Порошенка.

За словами президента, "на посаді заступника міністра закордонних справ він (Демченко – ред.) не підписував ніяких Харківських угод", водночас президент додав, що "для цього є правоохоронні органи – хай розслідують".

Глава держави звернув увагу на те, що в МЗС в той час також працювали і Костянтин Єлісєєв та Павло Клімкін, які залишились у владі і після Харківських угод. Як стверджує Володимир Зеленський, в цьому нема нічого страшного, тому що вони були замміністра, вони виконували свою роботу, але вони не ставили підписи під Харківськими угодами".

"Не хочу виправдовувати Демченка, але він навіть не доповідав у Верховній Раді, а доповідав, мені здається, міністр Грищенко. І голосували тоді всі депутати і ці люди, які зараз на телеканалах піднімають це питання – вони також усі голосували за Харківські угоди", - додав президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?