Зеленський назвав втрати ПВК Вагнера у Бахмуті
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський назвав втрати ПВК Вагнера у Бахмуті

Зеленський назвав втрати ПВК Вагнера у Бахмуті
Джерело:  online.ua

За інформацією президента Володимира Зеленського, українські військові ліквідували у Бахмуті 21 тис найманців терористичної ПВК "Вагнера" і ще не менше 60 тис "вагнерівців" отримали поранення.

Джерело: пресконференція Зеленського

Що відомо про втрати ПВК Вагнера

21 тисяча "вагнерівців" знищена у Бахмуті, 60 тисяч - поранені. Тобто втрат 81 тисяча "вагнерівців". На жаль, у нас теж були втрати, але їх не можливо порівняти навіть, - зазначив глава держави.

Президент запевнив, що українські військові в районі Бахмуту забезпечені новішим озброєнням, переданим від західних партнерів.

Не хочу говорити про деталі, але все найкраще, все новітнє люди отримували на цьому напрямку. Найкращі системи, найкращу артилерію, все найкраще. Я думаю, що це був найпотужніший захист, який тільки можна було сформувати, - наголосив Зеленський.

 Захід готовий надати Україні необхідну кількість винищувачів 

За словами глави держави, партнери України з ЄС готові надати значну кількість винищувачів.

Він нагадав, що кілька днів тому провів у Молдові закриту зустріч із певною кількістю країн, які точно підтвердили, що вони дадуть Україні F-16.

Для цього нам потрібне спільне погодження разом зі Сполученими Штатами Америки. Я про деталі не можу говорити, - підкреслив президент.

За його словами, наразі конкретики щодо кількості винищувачів немає, але партнери знають, яка їхня кількість потрібна Україні.

Я отримав від деяких наших європейських партнерів вже розуміння щодо кількості. Вона потужна… Тут була серйозна потужна пропозиція. Важливо, щоб коаліція ця на папері була домовленістю - на Рамштайні чи на іншій якійсь платформі, - підкреслив Зеленський.

Водночас, він уточнив, що наразі інфраструктури для F-16 наразі немає.

Вона повинна будуватися, готуватися… Інфраструктура - це не швидко. Є розуміння, що робити. Командувач Олещук розуміє, де робити, що робити, в якій кількості, - підкреслив президент.

Він зауважив, що підготовка інфраструктури розпочнеться після затвердження домовленостей про передачу винищувачів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?