Зеленський не вірить у використання Росією ядерної зброї
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський не вірить у використання Росією ядерної зброї

Зеленський не вірить у використання Росією ядерної зброї
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський вважає, що світ не допустить використання ядерної зброї російським президентом Володимиром Путіним.

Джерело: Зеленський в інтервʼю Bild

Чи використає Путін ядерну зброю

Зеленський сказав, що не дивився виступу Путіна, а його промова не була нічим новим.

Путін уже провів часткову мобілізацію. Наші спецслужби та наші союзники вже сказали про це. Він мобілізувався останній місяць.

Також Зеленський не планує скасовувати звільнення окупованих Росією територій.

Ми крок за кроком будемо діяти згідно з нашими планами. Я впевнений, що ми звільнимо нашу територію, - сказав він.

Щодо непрямої погрози Путіна застосувати ядерну зброю, Зеленський сказав: «Я не вірю, що він буде використовувати цю зброю. Я не думаю, що світ дозволить йому використовувати цю зброю».

Завтра Путін може сказати: окрім України, ми хочемо ще частину Польщі, інакше будемо використовувати ядерну зброю. Ми не можемо йти на ці компроміси.

Крім того, Зеленський сказав, що часткова мобілізація свідчить про те, що у Росії є "проблеми з офіцерами та іншим військовим персоналом".

Ми вже знаємо, що вони мобілізували курсантів, хлопців, які не вміли воювати. Ці курсанти загинули. Вони навіть не змогли закінчити навчання. Всі ці люди не можуть воювати. Вони прийшли до нас і помирають. Путін бачить, що його підрозділи просто розбігаються. Йому потрібна багатомільйонна армія, яка прийде до нас. Тому що він бачить, що велика частка тих, хто до нас приходить, просто тікає.

Нагадаємо, що вранці 21 вересня, у телевізійному виступі Путін наказав провести часткову мобілізацію своїх збройних сил. В Україну мають відправити 300 тисяч резервістів.

Також він анонсував проведення чотирьох референдумів на окупованих українських територіях і знову пригрозив Заходу застосуванням ядерної зброї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?