Зеленський офіційно запросив Байдена до України й на Кримську платформу
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський офіційно запросив Байдена до України й на Кримську платформу

Зеленський офіційно запросив Байдена до України й на Кримську платформу
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський звернувся до свого американського колеги з офіційним запрошенням до нашої держави під час зустрічі з державним секретарем Ентоні Блінкеном.

Джерело: трансляція зустрічі

За словами Зеленського, також Сполученим Штатам варто долучитися до заходів Кримської платформи, перший саміт якої запланований для проведення на літо 2021 року.

“Кримська платформа - перший майданчик про допомогу Криму, про деокупацію нашого півострова. Я запросив президента Сполучених Штатів Америки і віцепрезидента”, - наголосив Зеленський.

Також президент виступив зі словами подяки за стійку підтримку України з боку американського стратегічного партнера. Він назвав візит Блінкена надзвичайно важливим сигналом в сьогоденних умовах.

Завдяки взаємодії Києва та іноземних партнерів, особливо Вашингтона, ескалація конфронтації з Росією була зупинена.

“І дійсно – зараз трішки зменшилась кількість пострілів. Питання припинення війни для України – пріоритет, і пріоритет для кожного з нас”, - додав Зеленський.

Своєю чергою державний секретар передав українській стороні вітання від Джо Байдена, який виявився задоволений після останньої телефонної бесіди з колегою.

“Він попросив мене відвідати Україну найближчим часом для того, щоб ще раз підтвердити нашу сильну відданість вашому суверенітету, територіальній цілісності та незалежності, а також підтвердити наше партнерство”, - звернув увагу дипломат.

Він нагадав про підтримку Сполученими Штатами України у боротьбі проти російської збройної агресії. Також йдеться про підтримку офіційного Києва на шляху до демократії, боротьбі з корупцією та реформах.

“Хочемо підтвердити, що ми маємо намір і надалі продовжувати тісну співпрацю й багато чого зробити разом. Особисто хочу сказати: в Україні я провів багато часу, зокрема з 2014 року. Дуже приємно побачити той прогрес, якого ви досягли в дуже складні часи, а також роботу, яка у вас попереду”, - резюмував Блінкен і нагадав - попереду багато роботи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?