Зеленський озвучив безкомпромісну вимогу Євросоюзу
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський озвучив безкомпромісну вимогу Євросоюзу

Зеленський озвучив безкомпромісну вимогу Євросоюзу
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Польщі в черговий раз звернув увагу союзників, що Україна воює на Донбасі не тільки за свою незалежність, а й за мир у всій Європі. Він вважає, що ЄС пора нарешті побачити в Києві рівноправного і важливого партнера.

Джерело: заява Зеленського під час дискусії з президентами Польщі, Естонії, Латвії, Литви у Варшаві

Зеленський подякував лідерам Польщі та країн Балтії за підтримку України, в тому числі в прагненні вступити в Євросоюз. Він нагадав, що за бажання бути в ЄС українці віддали свої життя на Майдані під час революції Гідності і на Донбасі воюють не тільки за незалежність України, а й за спокій на європейському континенті. Звертаючись до президентів Польщі і балтійських держав, Зеленський закликав сприймати Україну як рівноправного партнера.

"Відносно України в Європейському Союзі. Ви знаєте, мені здається, що країнам ЄС пора зрозуміти, що нас, Україну, не потрібно запрошувати 20 років в Європейський Союз, нас треба там бачити як рівноправного партнера, як партнера невід'ємного", - підкреслив Зеленський.

Глава держави додав, що Україна, як і країни Європи, бажає жити в демократичному світі без війни.

"Хочу подякувати за увагу до України. Міжнародні партнери постійно підтримують Україну, нашу територіальну цілісність, наш суверенітет. Я вам всім вдячний. Сьогодні це дуже важливо. Коли анексована частина України - наш півострів Крим і коли у нас йде війна на сході. Це і є війна в Європі. Дуже важливо, щоб ми були разом ", - додав Зеленський.

Вступ України в ЄС

Кілька днів тому український глава Володимир Зеленський під час візиту до Франції оголосив, що запропонував державам Євросоюзу декларацію про підтримку вступу України до лав спільноти. Він закликав країни-учасниці Європейського Союзу підписати документ, і, за словами Зеленського, кілька країн вже це зробили.

Зеленський переконаний, що вже давно настав час для отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО і плану вступу до Євросоюзу. Він вважає, що вступ країни в НАТО дозволить повернути мир в Україну та зупинити війну на Донбасі. Український глава регулярно нагадує, що Україна сьогодні поодинці стримує агресію Росії в Європі. Він розраховує, що союзники не тільки словами, а й діями підтримають Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?