Зеленський під час зустрічі з генсеком ООН закликав організацію підтримати Кримську платформу
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський під час зустрічі з генсеком ООН закликав організацію підтримати Кримську платформу

Зеленський під час зустрічі з генсеком ООН закликав організацію підтримати Кримську платформу
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський провів переговори з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем, а також із новообраним головою Генасамблеї ООН Абдулою Шахідом. На них глава Україна закликав ООН підтримати Кримську платформу, також сторони обговорили “прагматичні” питання.

Джерело: Укрінформ.

Обидві зустрічі відбувалися у штаб-квартирі ООН.

Під час розмов із керівниками ООН Зеленський порушив питання підтримки Кримської платформи з боку цієї найвпливовішої міжнародної організації.

"Кримська платформа заснована на резолюціях ООН та міжнародному праві, На саміті Кримської платформи були представлені НАТО та ЄС, а представника ООН не було".– повідомив ЗМІ прессекретар Президента Сергій Никифоров.

У своєму Твітері Зеленський написав, що запросив Гутерріша відвідати Україну.

«Під час зустрічі з Антоніу Гутеррішем подякував за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Закликав генсека ООН посилити підтримку Кримської платформи. Запросив Антоніу Гутерріша відвідати Україну», - зазначив Президент.

Зеленський запропонував розширити співпрацю

Також під час зустрічі Зеленський, окрім політичних, порушив також і "прагматичні" питання.

ООН є одним з найбільших споживачів товарів і послуг у світі, зазначив Никифоров. Щороку ООН закуповує товарів на 20 млрд доларів, з яких в України – на 200 млн.

Зеленський впевнений, що є чималий потенціал для розширення такої співпраці. Зокрема, Україна готова запропонувати надання транспортних послуг, участь у програмах ООН з постачання продовольства, в IT-сфері.

Нагадаємо, 20 вересня президент України Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до США для участі у 76-й сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй.

Читайте також:

  • ООН заявила, що світ опинився на межі глобальної катастрофи.

  • МЗС розкрило головну мету Зеленського на Генасамблеї ООН.

  • Дуда зустрінеться із Зеленським на Генасамблеї ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?