Може поставити РФ на місце: Зеленський планує перемовини з президентом Китаю
Категорія
Політика
Дата публікації

Може поставити РФ на місце: Зеленський планує перемовини з президентом Китаю

Може поставити РФ на місце: Зеленський планує перемовини з президентом Китаю
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський заявив, що хотів би провести перемовини з китайським колегою Сі Цзіньпіном про напад Росії на Україну, адже саме КНР має економічні важелі тиску на очільника Кремля Володимира Путіна.

Джерело: South China Morning Post

Зеленський пропонує президенту Китаю провести переговори

Я хотів би поговорити безпосередньо. У мене була одна розмова з (президентом – ред.) Сі Цзіньпіном рік тому. З початку широкомасштабної агресії 24 лютого ми офіційно просили про розмову, але у нас не було жодної розмови з Китаєм, хоча я вважаю, що це було б корисно, - озвучив свою думку глава держави.

Володимир Зеленський звертає увагу на те, що Китайська народна республіка – це "дуже потужна держава, потужна економіка", тому офіційний Пекін може політично та економічно впливати на країну-агресорку, щоб та нарешті зупинила війну проти України.

Я впевнений, що без китайського ринку Росія відчувала б повну економічну ізоляцію. Це те, що Китай може зробити, – обмежити торгівлю з Росією до закінчення війни, - зазначив український лідер.

Окрім того, Зеленський звернув увагу на те, що КНР є постійним членом Радбезу ООН, а отже може використовувати свій статус, щоб продемонструвати іншим країнам, що вони повинні дотримуватися міжнародних норм.

Президент України чудово усвідомляює, що Пекін всіялко намагається зберегти "збалансоване" ставлення до війни, однак це неможливо зробити, враховуючи те, що саме РФ безпідставно вторглась на українську суверенну територію.

Китай, як велика і потужна країна, міг би, так би мовити, поставити Росію на місце, - переконаний Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?