Зеленський попередив про сьогоденні загрози з боку РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський попередив про сьогоденні загрози з боку РФ

Зеленський попередив про сьогоденні загрози з боку РФ
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський виступив з попередженням щодо існування навіть сьогодні надзвичайної загрози з боку російського агресора - через скупчення військової сили біля кордонів України.

Джерело: пресконференція президента з держсекретарем Ентоні Блінкеном

За словами українського лідера, у Києві фіксують відведення армійських підрозділів з боку Росії, однак висока концентрація залишається, оскільки відведення незначне у загальному обсязі.

Зокрема, відведення перш за все торкнулося російські сили, що брали участь у навчаннях в окупованому Криму.

“Із тих десятків тисяч людей і техніки ми бачимо тільки 3,5 тис. військових, які почали відведення і пішли з тимчасово окупованого півострова Крим”, - наголосив Зеленський.

Через це українська сторона оцінює, що російська загроза на кордоні “ймовірно, зберігається”. Під час переговорів з Блінкеном президент звернув увагу на збереження точкового снайперського вогню з боку агресора, який забирає життя військовослужбовців ЗСУ.

Ситуація на війні з Росією

Напередодні Володимир Зеленський провів телефонну бесіду з сенатором США, співголовою Українського кокусу в Сенаті Робертом Портманом.

“Зеленський поінформував сенатора про ситуацію на Донбасі. Зокрема, він зазначив, що є певні позитивні зміни, менше снайперського вогню, а тому менше загиблих за останні дні. Однак глава держави наголосив, що так і не вдалося досягти домовленостей з Росією щодо режиму повного припинення вогню, тож ситуація й надалі залишається небезпечною”, - констатували в Офісі президента за підсумками розмови.

Загострення війни

Російське військове керівництво у березні почало перекидувати тисячі військовослужбовців, техніку та озброєння до українського кордону. Це пояснювали у Кремлі планами на навчання, а також звинувачували Україну в підготовці агресії проти РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?