Зеленський поставив крапку в суперечках про розпуск Ради
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський поставив крапку в суперечках про розпуск Ради

Зеленський поставив крапку в суперечках про розпуск Ради
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський визнав, що станом на червень 2021 року немає сенсу розпускати український парламент.

Джерело: саміт Україна 30

За його словами, наразі державі не потрібні нові позачергові вибори до Верховної Ради. Перш за все у 2021 році необхідна стабільність, а приводу для розпуску 9-го скликання немає.

“Сьогодні Україні потрібна стабільність, тому є закони такі. Все повинно бути регульовано на законодавчому рівні. Я вважаю, розпускати Раду немає сьогодні сенсу з точки зору стабільності насамперед. Якщо депутати працюють - все прекрасно, а якщо не будуть працювати - не буде сенсу в Раді”, - пояснив свою позицію Зеленський.

Наприкінці квітня чинний спікер Дмитро Разумков оголосив, що немає офіційних причин для розпуску парламенту. Він згадав, що парламентарі жодного разу не відмовилися зібратися на позачергове засідання, коли їх відповідно скликали.

Саме через це за рішенням Конституційного Суду від 2004 року можна було б ініціювати позачергові вибори.

“І, об'єктивно, сьогодні такого випадку навіть бути не може. Тому, якщо чесно, я не бачу цих підстав, і навряд чи можна йти якось врозріз з рішеннями Конституції, Конституційного суду”, - додав тоді Разумков.

Розпуск Ради

Володимир зеленський вже розпускав український парламент. Це сталося під час першого його виступу в залі засідань після перемоги на президентських виборах.

Тоді він публічно звинуватив парламентарів 9-го скликання у безрезультативній роботі й корумпованості, а після одразу ж оголосив про розпуск парламенту й відповідно проведення позачергових виборів.

Голосування з цього приводу відбулося у липні 2019 року, а сформований з того часу парламент, перший робочий день був наприкінці серпня, працює досі майже два роки потому.

Розмови про ймовірний розпуск чинного складу Ради тривають вже не перший місяць. Зеленському приписували незадоволеність роботою фракції “Слуга народу,”, яка втратила так званий турборежим і не може вже через розбрат ухвалювати рішення одноголосно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?