Зеленський провів Ставку: обговорили Бахмут, плани РФ та нових голів ОВА
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський провів Ставку: обговорили Бахмут, плани РФ та нових голів ОВА

Зеленський провів Ставку: обговорили Бахмут, плани РФ та нових голів ОВА
Джерело:  online.ua

6 лютого президент України Володимир Зеленський у провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача.

Джерело: ОПУ

Що обговорювали під час Ставки Верховного Головнокомандувача

Під час засідання керівництво Збройних Сил та командувачі військ оперативних напрямків доповіли про актуальну ситуацію на фронті.

Окрему увагу члени Ставки приділили позиціям сил оборони на Бахмутському напрямку та забезпеченню їх необхідним озброєнням і боєприпасами, - повідомляє ОПУ.

Також учасники заслухали інформацію про від розвідки щодо можливих дій Росії найближчим часом.

Крім того, учасники засідання розглянули питання щодо кандидатур для призначення на посади голів обласних військових адміністрацій у низці регіонів.

У засіданні взяли участь: керівник ОПУ Андрій Єрмак, секретар РНБО Олексій Данілов, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник ГУР Кирило Буданов, командувачі родів військ та оперативних напрямків, члени уряду, очільники силових відомств і правоохоронних органів.

Звільнення голів ОВА

24 січня Зеленський підписав укази про звільнення 5 голів ОВА: Олексія Кулеби з посади Київської ОВА, Ярослава Янушевича - з посади голови Херсонської ОВА, Дмитра Живицького - з посади голови Сумської ОВА, Олександра Старуха - з посади голови Запорізької ОВА і Валентина Резніченка - з посади голови Дніпропетровської ОВА.

Ситуація біля Бахмута

За повідомленням  британської розвідки, протягом останнього тижня війська РФ продовжили незначне просування у спробах оточити Бахмут. Там допустили, що траси M03 та H32, які є основними шляхами доступу в місто для ЗСУ є під вогневою загрозою внаслідок дій росіян.

Раніше цього тижня бойовики Вагнера, з високою ймовірністю, захопили ще одну дорогу, що сполучає Бахмут із Сіверськом. Хоча залишаються доступними ще багато альтернативних шляхів постачання по пересіченій місцевості, Бахмут опиняється у все більшій ізоляції, - вказано у звіті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?