Зеленський розпочав свій виступ у Європарламенті — онлайн-трансляція
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський розпочав свій виступ у Європарламенті — онлайн-трансляція

Зеленський розпочав свій виступ у Європарламенті — онлайн-трансляція
Джерело:  online.ua

9 лютого глава держави Володимир Зеленський прибув до Брюсселя разом із президентом Франції Еммануелем Макроном. Український лідер уже розпочав свій виступ у Європарламенті.

Джерело: Фейсбук-сторінка Європарламенту

Зеленський розпочав свій виступ у Європарламенті 9 лютого

Фото зустрічі українського та французького президентів на своїй Твіттер-сторінці оприлюднила очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Фото - twitter.com

Ласкаво просимо до Брюсселя, дорогий Володимире Зеленський. Серце європейської родини, до якої належить Україна. Ми підтримуватимемо Україну на кожному кроці до нашого Союзу, - наголосила європейська політикня.

Що важливо розуміти, Зеленський та Макрон прибули разом до Брюсселя з Парижа, де 8 лютого у них була спільна вечеря разом з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Очікується, що в Брюсселі Зеленський візьме участь у саміті лідерів ЄС.

Окрім того, президент України уже розпочав свій виступив у Європейському парламенті. Останнє підтвердила глава Європарламенту Роберта Метсола.

"сторичний день для Європи. З гордістю повідомляю, що президент України Володимир Зеленський відвідає Європейський парламент сьогодні вранці. Щоб звернутися до народів Європи з Будинку європейської демократії, - повідомила нещодавно вона.

Що відомо пр озустріч Зеленського із Сунаком, Макроном та Шольцем

Як відомо, 8 лютого Володимир Зеленський також здійснив неоголошений візит до Великої Британії, де виступив у Вестмінстері, зустрівся з прем’єр-міністром Ріші Сунаком та королем Чарльзом ІІІ і відвідав українських бійців під час їхніх тренувань.

Окрім тог, глава дрежави під час зустрічі з німецьким лідером Олафом Шольцом та президентом Франції Еммануелем Макроном у середу ввечері підтвердив запит України на важке озброєння та винищувачі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?