Зеленський створив "Королівські Бескиди": перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський створив "Королівські Бескиди": перші подробиці

Зеленський створив "Королівські Бескиди": перші подробиці
Джерело:  online.ua

30 листопада український лідер Володимир Зеленський підписав указ про створення національного природного парку "Королівські Бескиди" у Львівській області площею майже 9 тисяч гектарів. Як стверджують в Офісі президента, указ №526/2020 спрямований на збереження, відтворення, ефективне використання природних комплексів Українських Карпат, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

"Національний природний парк "Королівські Бескиди" створюється у Львівській області. До його території мають включити 8997 га комунальних земель, що перебувають у підпорядкуванні "Старосамбірського дочірнього лісогосподарського підприємства "Галсільліс". 8691 гектар вилучається у "Галсільліс" та надається національному природному парку в постійне користування, а 306 гектарів у межах Дністрянського лісництва включаються до його території без вилучення у землекористувача", — йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що український уряд повинен забезпечити затвердження у шестимісячний строк Положення про національний природний парк "Королівські Бескиди". Окрім того, наголошується, що Кабінет міністрів має передбачати у проекті закону про державний бюджет України на 2021-й і наступні роки кошти, необхідні для функціонування національного природного парку "Королівські Бескиди".

"У сфері управління Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів має функціонувати спеціальна адміністрація парку "Королівські Бескиди". Указом №525/2020 Зеленський оголосив заказниками, парком-пам’яткою садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення: ландшафтний заказник "Кручі" (Донецька область), ботанічний заказник "Долина ірисів" та парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва "Адамівка" (обидва – у Львівській області)", — повідомляють в ОП.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно виконавча директорка програми Організації Об’єднаних націй з питань довкілля Інгер Андерсен звернулася до усіх країн Карпатського регіону з важливим та терміновим попередженням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?