Зеленський та Блінкен узгодили план дій в умовах загрози вторгнення РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський та Блінкен узгодили план дій в умовах загрози вторгнення РФ

Зеленський та Блінкен узгодили план дій в умовах загрози вторгнення РФ
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із держсекретарем США Ентоні Блінкеном, який прибув в Україну за дорученням голови Білого дому Джо Байдена на тлі загрози російського вторгнення.

Джерело: Twitter-сторінка президента України

Про що говорили Зеленський та Блінкен

Для нас дуже важливим є ваш візит, особисто ваш візит. Це ще раз наголошує на потужній підтримці нашої незалежності, суверенітету країни з боку Сполучених Штатів Америки, - підкреслив Зеленський під час зустрічі з Блінкеном.

Голова держави також висловив надію на посилення економічної та фінансової допомоги Україні від США.

Зі свого боку Блінкен повідомив, що виконує це візит за дорученням президента США Джо Байдена, аби підтвердити прихильність Вашингтона територіальній цілісності та суверенитету України, а також запевнити у подальшій підтримці українського народу у його боротьбі за власну незалежність в умовах російської агресії.

Володимир Зеленський та Ентоні Блінкен (фото - twitter.com/ZelenskyyUa)

Він заявив, що скупчення 100-тисячної російської армії біля українського кордону представляє собою надзвичайну загрозу.

Ми чітко висловили преференцію з того, щоб знайти дипломатичне вирішення конфлікту і для того, щоб забезпечити деескалацію ситуації… Ми робимо все, що ми можемо зробити щодо цього. Крім того, ми сказали Москві чітко, що якщо вони оберуть агресію проти України, то агресія матиме серйозні наслідки, які будуть не лише з боку США, а й від Європи та інших країн світу. Зустрічі такі, як сьогоднішня, та консультації, які будуть у мене завтра в Берліні з вашими та нашими європейськими партнерами, забезпечать те, щоб ми говорили одним голосом, виступали з однієї позиції проти Москви… Мета Росії – посіяти розкол між нашими країнами, ми не можемо дозволити їм це зробити… Ми повинні з вами діяти спільно, продовжити нашу єдність і посилити її – вона найважливіша на даний момент, зокрема, у разі агресії з боку Росії, - повідомив голова держдепу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?