Зеленський відповів на петицію про заборону в’їзду в Україну для росіян
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський відповів на петицію про заборону в’їзду в Україну для росіян

Зеленський відповів на петицію про заборону в’їзду в Україну для росіян
Джерело:  online.ua

27 листопада глава держави Володимир Зеленський нарешті відреагував на петицію про заборону або обмеження в’їзду на територію України для громадян Росії.

Джерело: сайт ОПУ

Зеленський відповів на петицію про заборону в’їзду в Україну для громадян РФ

"Запровадження додаткових змін у режимі поїздок громадян між Україною та Російською Федерацією потребує ретельного вивчення й аналізу усіх можливих сценаріїв розвитку, зокрема з точки зору безпекових аспектів та можливих соціальних наслідків нововведень", - йдеться у відповіді президента.

Окрім того, наголошується, що глава дежави уже надіслав петицію очільнику Кабміну Денису Шмигалю, секретарю РНБО Олексію Данілову та голові СБУ Івану Баканову.

Володимир Зеленський вимагає проаналізувати відповідність нинішнього режиму в’їзду в Україну громадян Росії згідно з потреб забезпечення безпеки України та захисту націнтересів.

Як уже згадувалося раніше, ще 11 жовтня електронна петиція із проханням заборонити або обмежити в’їзд на територію України громадян Росії на сайті Офісу президента змогла зібрати необхідну для розгляду кількість голосів - 25 тисяч.

Варто звернути увагу на те, що її ініціатором став відомий телеведучий Ігор Кондратюк - саме він створив петицію на ОПУ із закликом заборонити будь-які виступи виконавців РФ на території України, окрім тих, що відкрито підтримали Україну (Віктора Шендеровича, Андрія Макаревича, Лії Ахеджакової). 11 жовтня вона набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Ще раніше реагуючи на петицію президент відповів, що в чинному законодавстві вже передбачено механізми для контролю та обмеження виступів виконавців-громадян РФ. До прикладу, СБУ має право заборонити такі виступи, якщо в них беруть участь небезпечні для України росіяни.

Ба більше, як відомо, українське законодавство забороняє проводити будь-які масові заходи, де шириться російська пропаганда або виправдовується окупація українських територій Росією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?