Зеленський відповів відмовою на петицію про виїзд чоловіків за кордон
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський відповів відмовою на петицію про виїзд чоловіків за кордон

Зеленський відповів відмовою на петицію про виїзд чоловіків за кордон
Джерело:  online.ua

16 серпня глава держави Володимир Зеленський відповів відмовою на заклик відкрити кордони для невійськових чоловіків через петицію "Зняття обмеження щодо виїзду за кордон для чоловіків 18-60 років без військового досвіду".

Джерело:  відповідь  на петицію

Президент Зеленський розглянув петицію про виїзд чоловіків за кордон

Варто звернути увагу на те, що петицію за три місяці підтримали понад 25 тисяч громадян. Автори звернення до президента зазначили, що "воювати мають лише боєздатні люди", а "інші будуть корисні за кордоном, працюючи та підтримуючи армію коштами".

Глава держави, відповідаючи на петицію, підкреслив, що згідно зі статтею 17 Конституції захист суверенітету і територіальної цілісності держави є справою всього Українського народу, а за статтею 65 Основного Закону захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України є обов'язком громадян України.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Окрім того, український лідер нагадав про указ від 24 лютого "Про загальну мобілізацію", за якою військовозобов’язані, які раніше не проходили військову службу, після підготовки на полігонах чи навчальних центрах можуть комплектувати Збройні сили.

Ба більше, за словами президента, громадяни, які перебувають у запасі і не призвані на військову службу, можуть бути залучені до робіт, які мають оборонний характер.

Володимир Зеленський також нагадав, що влада країни має право обмежувати виїзд громадян за кордон в умовах воєнного або надзвичайного стану із зазначенням строку дії цих обмежень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?