Зеленський відреагував на заклики до переговорів з РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський відреагував на заклики до переговорів з РФ

Зеленський відреагував на заклики до переговорів з РФ
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський в черговий раз відкинув заклики деяких західних політиків та лідерів окремих країн щодо переговорів з РФ.

Джерело:  Financial Times

Зеленський відмовляється від переговорів з Кремлем 

За словами голови держави, інтереси України та західних партнерів у питані переговорів з Кремлем можуть дещо розходитись.

Зокрема, терор окупаційної армії РФ в Україні, численні жертви військових злочинів кремлівських загарбників, руйнування та обстріли згуртували українське суспільство проти компромісів із РФ.

Зеленський також визнав, що країни Заходу побоюються що спроба України повернути Крим військовим шляхом може зростити напругу та спонукати кремлівського злочинця Володимира Путіна до застосування ядерної зброї.

Так, вже лунають слабкі заклики до переговорів з Росією, проте Зеленський їх відхиляє.

Світ - не лікар із великим досвідом, не лікар Путіна, і Путін - не пацієнт цього світу, - наголосив голова держави.

При цьому Зеленський зазначив, що міжнародні партнери ніколи не надавали Україні розвідданних про майбутні дії РФ, за допомогою яких можна було б побудувати більш ефективну оборону.

Нам ніхто не показував конкретних матеріалів, які б говорили, що вони будуть з того чи іншого напрямку, - підкреслив президент.

Між тим президент Франції Еммануель Макрон визнав масовані ракетні атаки армії РФ по енергетичній інфраструктурі України військовим злочином та закликав притягнути кремлівського диктатора Володимира Путіна до відповідальності.

Президент Франції вважає, що міжнародна спільнота має розпочати судові ініціативи проти президента Росії Володимира Путіна й висунути йому звинувачення у скоєнні воєнних злочинів на тлі нещодавніх атак на цивільну інфраструктуру.

Що ми повинні зробити зараз, це, перш за все, зібрати всі докази цих військових злочинів. Ми маємо запустити всі юридичні ініціативи. Тому моя відповідь – так, - наголосив Макрон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?