Зеленський висловився про страхи через старт земельної реформи в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський висловився про страхи через старт земельної реформи в Україні

Зеленський висловився про страхи через старт земельної реформи в Україні
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський виступив з коментарем стосовно популістської критики, спрямованої проти старту роботи ринку землі та земельної реформи в цілому.

Джерело: Економічна правда

За словами лідера, українці вже не бояться ринку землі, а “з 1 липня не поїде на потягах земля в інші країни світу”.

“Я вважаю, вже менше бояться земельної реформи. Вже бачать, що у нікого нічого не забрали. А з 1 липня у людей вже буде можливість бути власниками землі. І, думаю, що з 1 липня не поїде на потягах земля в інші країни світу, я думаю, вона вся залишиться.

Я думаю, ніяких сюрпризів не буде. Там багато що треба зробити, земельна реформа і всі ці законодавчі ініціативи - це початок, багато підзаконних актів, реєстри, кадастри тощо - немає ще всієї програми зрошення... Багато речей, але початок є цієї реформи”, - наголосив Зеленський.

Він звернув увагу на те, що згодом люди заспокояться, оскільки побачать - ніхто нічого не вивіз, не розпродав, не позбавив їх нічного.

“Мені здається, це важливо. Будуть якісь перепони, якісь проблеми - буває, будь-яку проблемну ситуацію можна виправити, якщо є бажання”, - наголосив президент.

Земельна реформа в Україні

Вже 31 березня у Верховній Раді підтримали законопроєкт про торгівлю землею сільськогосподарського призначення. Документ передбачає скасування відповідного мораторію з 1 липня 2021 року.

Наприкінці травня прем’єр-міністр Денис Шмигаль оголосив, що ця дата вже стала безповоротною, закріплення реформи відбудеться саме з 1 липня.

“Рубікон пройдений. Скасування мораторію стало по-справжньому історичною подією для України… За підрахунками Міністерства економіки, в останні роки у власність громад передано 4 млн гектарів землі оціночною вартістю близько 20 мільярдів доларів. Це надзвичайний крок для регіонального розвитку та реформи децентралізації, яку ми активно впроваджуємо”, - резюмував голова уряду під час виступу.

Передбачається, що рішення щодо того, чи зможуть іноземці купувати землю, вирішуватимуть на референдумі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?