Зеленський їде у Вашингтон. У планах зустріч з Байденом та виступ у Конгресі США
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський їде у Вашингтон. У планах зустріч з Байденом та виступ у Конгресі США

Зеленський їде у Вашингтон. У планах зустріч з Байденом та виступ у Конгресі США
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський відвідає Вашингтон для зустрічі з президентом США Джо Байденом та для виступу у Конгресі зі спеціальним зверненням.

Джерело: американські ЗМІ

Низка американських медіа організацій повідомляє, що президент України Володимир Зеленський прибуде у середу, 21 грудня, у Вашингтон.

У разі підтвердження інформації ЗМІ цей візит стане першою поїздкою Зеленського за межі України від початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого цього року.

CNN повідомляє, що візит Зеленського збігається з наміром адміністрації Байдена надіслати Україні новий пакет оборонної допомоги, який включатиме зенітно-ракетні системи Patriot.

Видання Axios пише, що Зеленський також виступить у Конгресі. Візит може відбутися вже у середу, 22 грудня.

Видання повідомляє з посиланням на кілька високопоставлених джерел, що поліція Капітолію США посилює заходи безпеки, в рамках підготовки до потенційного візиту в середу.

За даними видання Axios, спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі у листі до законодавців у вівторок попросила «всіх членів бути фізично присутніми на нашій сесії в середу ввечері».

Вона також додала: «будь ласка, будьте присутні, щоб приділити особливу увагу демократії в середу ввечері».

Про виступ президента Зеленського у Конгресі у середу, з посиланням на свої джерела, також повідомляє телеканал Фокс Ньюс.

У вівторок, 20 грудня, президент України Володимир Зеленський відвідував місто Бахмут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?