Зеленський з послами G7 і ЄС відправився на Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський з послами G7 і ЄС відправився на Донбас

Зеленський з послами G7 і ЄС відправився на Донбас
Джерело:  online.ua

У суботу, 8 травня, в День пам'яті і примирення, український глава Володимир Зеленський приїхав на Донбас. Також на Луганщину прибули посли країн "Великої сімки" та Євросоюзу. Вони візьмуть участь у церемонії вшанування пам'яті загиблих у Другій світовій війні.

Джерело: пресслужба ОПУ

Глава Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас показав перші фото поїздки європейських послів і Зеленського на Донбас.

Ситуація на Донбасі 8 травня

Ситуація на Донбасі 8 травня залишається напруженою. Тільки напередодні збройні російські формування 11 раз порушували режим припинення вогню. З 82-мм і 120-мм мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів вони вели вогонь по захисникам Пєсков, Шумів, Новгородського, Верхньоторецького, Невельського, Авдіївки, Новотошківського, Водяного та Південного.

Також в штабі ООС повідомили, що знову збили ворожий безпілотник, який був переобладнаний для скидання боєприпасів і здійснення дистанційного мінування. Він містив компоненти, вироблені на підприємствах військового призначення Російської Федерації.

Як відомо, напередодні зону ООС відвідували міністри країн Бенілюксу - Бельгії, Нідерландів і Люксембургу. Вони побачили на власні очі, що відбувається на Донбасі. Високопоставлені чиновники країн Бенілюксу позитивно оцінили послідовне дотримання Україною перемир'я, а у зв'язку з нарощуванням Росією збройних сил на кордонах України висловили спільну думку про неприпустимість таких дій, оскільки вони становлять загрозу для загальноєвропейської безпеки і стабільності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?