Зеленський закликає Генасамблею ООН підтримати резолюцію щодо репарацій від РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський закликає Генасамблею ООН підтримати резолюцію щодо репарацій від РФ

Зеленський закликає Генасамблею ООН підтримати резолюцію щодо репарацій від РФ
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський закликає країни під час засідання Генасамблеї ООН підтримати резолюцію щодо виплати РФ репарацій Україні через наслідки розв'язаної Кремлем ганебної війни.

Джерело:   виступ  Зеленського у Конституційній раді Франції в Парижі

Україна вже очікує на репарації від РФ 

За словами Зеленського, справедливість вимагає виплату Кремлем збитків Україні за розв'язану війну.

Вже зараз, у жовтні, ми пропонуємо усім, хто цінує міжнародне право, підтримати на засіданні Генеральної асамблеї ООН фундаментальну резолюцію, що підтвердить міжнародно-правове зобовʼязання Росії з виплати репарацій за цю війну і визнає необхідність у компенсаційному механізмі, через який таке зобовʼязання може бути реалізоване, - зазначив президент.

Президент наголосив, що агресор повинен заплатити за розв'язану війну, жорстокість та всі руйнування.

Для прикладу голова держави показав звільнений від кремлівської армії Лиман на Донеччині.

Ось що залишив після себе окупант в українському Лимані. Держава-агресор знищує скрізь на захопленій території будь-які основи життя: економіку, соціальну сферу, культуру, - зазначив Зеленський.

За словами Зеленського, це можна зупинити лише в один спосіб: визволити наші землі.

Він певен, що вся територія України буде звільнена від ворога – ворога України, життя, людяності, закону та правди.

На думку президента, створення спецтрибуналу для військово-політичного керівництва РФ стане потужним сигналом усім іншим потенційним агресорам у світі.

Коли ми створимо спецтрибунал щодо російської агресії, вже сам факт підготовки обвинувальних актів і видача ордерів на арешт тих, хто планував та наказав розпочати цю агресію, буде найпотужнішим сигналом усім іншим потенційним агресорам у світі, - сказав він. - У світі, де війна неминуче карається, а винні притягуються до відповідальності. Що право діє і панує завжди закон, а людяність гарантовано захищена, - зазначив Зеленський.

За словами президента, необхідно створити спецтрибунал саме для захисту та гарантій миру у світі.

Право може гарантувати мир та справедливість. Може гарантувати для всіх. Але, якщо ми створимо необхідний інститут, - підкреслив голова держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?