Зеленський закликав найбільшого нафтотрейдера припинити поставки нафти з РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський закликав найбільшого нафтотрейдера припинити поставки нафти з РФ

Зеленський закликав найбільшого нафтотрейдера припинити поставки нафти з РФ
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський закликав найбільшого у світі незалежного нафтотрейдера Vitol припинити постачання російської нафти, звинувативши його у "нахабній наживі на кривавій нафті".

Джерело:  The Guardian

Зеленський закликав нафтотрейдера Vitol припинити поставки нафти з РФ

Головний радник Зеленського з економічних питань Олег Устенко від імені президента попросив компанію Vitol повідомити, коли вона відвантажить останній барель російської нафти і скільки нафти відвантажить до цієї дати, - мовиться у матеріалі виданні.

Британські журналісти звернули увагу на те, що український лідер попросив Vitol припинити свої ділові відносини з командою російського диктатора Володимира Путіна ще в березні, щоб "перекрити грошовий потік", який фінансував "масове вбивство невинних людей".

Фото — president.gov.ua

У квітні керівництво Vitol почало стверджувати, що обсяг російської нафти "суттєво знизиться у другому кварталі, оскільки поточні контрактні зобов’язання зменшаться".

Окрім того, було заявлено, що компанія планує "вийти з російського ринку" та припинити транспортування російської нафти до кінця року.

Однак в листі Олег Устенко звернув увагу на те, що ці обіцянки ніхто не виконав.

Як стверджують представники, Refinitiv, Vitol зафрахтувала у червні через порти РФ понад 11 млн барелів нафти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?