Зеленський запропонував Раді невідкладно ліквідувати скандальний ОАСК Вовка
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський запропонував Раді невідкладно ліквідувати скандальний ОАСК Вовка

Зеленський запропонував Раді невідкладно ліквідувати скандальний ОАСК Вовка
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський вніс у парламент законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва, який очолює підозрюваний у кримінальному провадженні суддя Павло Вовк.

Джерело: Офіс президента

За офіційними даними, документ позначений як невідкладний.

“Відповідно до частини другої статті 125 Конституції України, суд утворюється, реорганізовується та ліквідовується законом, проєкт якого вносить до Верховної Ради Президент України (після консультацій з Вищою радою правосуддя)”, - нагадали на Банковій.

Представництво президента звернуло увагу на повагу та довіру суспільства до суду як безумовну необхідність. Воно дорікнуло ОАСК через достатній період часу для того, щоб одуматися, подивитися на себе в дзеркало та віднайти там прості речі, які так шукають у ньому суспільство й держава, – справедливість, неупередженість і чесність.

Утім, стверджують в адміністрації, суд регулярно відзначався різноманітними скандалами з корупцією, “плівками”, сумнівними рішеннями. Це говорить про остаточну втрату довіри до органу.

“Сьогодні я вношу до парламенту законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва. Суду, який так і не зміг повернути довіру до себе, але впорався з поверненням скандалів і дивних рішень, далеких від розуміння справедливості.

Досить сейфів, набитих мільйонами готівки, у пов’язаних із керівництвом суду осіб або очікування чергових записів скандальних розмов з кабінетів суддів, які думають, що переважують усе в нашій країні.

Суд, одним рішенням якого може бути поставлений хрест на будь-якому досягненні держави, будь-якій реформі, буде ліквідований. Сприймайте це як сигнал до будь-якого суду, який зрадив повазі до закону”, - резюмував сам Зеленський.

В ОП заявили про неспроможність неефективної судової системи задовольнити запит населення на справедливість.

Що відомо про ОАСК

Цей київський суд очолює суддя Павло Вовк ще з 2010 року, коли почалася президентська каденція Віктора Януковича. Влітку 2020 року йому оголосили підозру у справі про захоплення влади у відомстві для “проштовхування” корупційних рішень.

Вовк систематично ігнорує розслідування та виклики на допити до правоохоронних органів. Детективи Національного антикорупційного бюро відверто бідкалися на неможливість дістатися судді для проведення слідчих дій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?