Зеленський затвердив пільгові ставки на розмитнення євроблях
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський затвердив пільгові ставки на розмитнення євроблях

Зеленський затвердив пільгові ставки на розмитнення євроблях
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про спрощення механізму розмитнення автомобілів з європейськими номерами. Пільгове розмитнення буде доступно 180 днів - в більшості випадків вартість оформлення авто знизиться до 1000 євро.

Джерело: Офіс президента України

"Ці закони, прийняті Верховною Радою 15 квітня 2021, тимчасово полегшують механізм розмитнення імпортованих з Європи автомобілів, а також сприяють захисту навколишнього середовища від шкідливих викидів", - сказано в повідомленні.

Як розмитнити євробляху - нові правила та ставки

Згідно з підписаним законам, тепер вживані автомобілі з європейської реєстрацією старше 5 років, які були ввезені на територію України до кінця 2020 року, будуть обкладатися податком за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку.

Механізм пільгового розмитнення імпортованих з Європи автомобілів передбачає:

  • введення базової ставки, яка буде коливатися від нуля до 150 євро, і в більшості випадків вартість розмитнення не буде перевищувати 1000 євро;

  • тимчасове звільнення таких автомобілів від оподаткування ввізним митом;

  • за пільговим механізмом може бути розмитнений один автомобіль однієї категорії одного власника;

  • на пільгове митне оформлення дається 180 днів з моменту вступу в силу законів, учасники АТО/ООС зможуть скористатися пільговим розмитненням протягом 270 днів.

Транспортні засоби, які не відповідають екологічним нормам "Євро-2" і вище, походять з держави-окупанта (держави-агресора) або ввезені з тимчасово окупованої території України під дію цього закону не потрапляють.

Закон про пільгове розмитнення євроблях вступає в силу з наступного дня після опублікування і вводиться в дію через один місяць з дня набрання ним чинності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?