Зеленський заявив про повний контроль ЗСУ у Лимані на Донеччині
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський заявив про повний контроль ЗСУ у Лимані на Донеччині

Зеленський заявив про повний контроль ЗСУ у Лимані на Донеччині
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що українські військові завершили зачистку у звільненому від кремлівської армії Лимані на Донеччині. 

Джерело: Telegram-канал Володимира Зеленського

Що наразі відбувається у звільненому від окупантів Лимані 

Станом на 12:30 Лиман зачищений повністю. Дякую нашим військовим, нашим воїнам. Слава Україні! - зазначив президент.

Лиман використовувався росіянами як один з опорних пунктів для атаки на Слов'янськ.

Взявши під контроль Лиман, Збройні сили також матимуть можливість тримати під вогневим контролем дорогу зі Сватового до Кремінної, яка є важливою для постачання російського угрупування в південно-західному секторі Луганської області.

Що відбувається на інших окупованих Кремлем територіях України

У Центрі протидії дезінформації при РНБО зазначають, що кремлівські загарбники на окупованих територіях України примусово змушують населення отримувати російські паспорти, а колаборанти вітають злочинну анексію.

Зокрема, на території Запорізької області загарбники проводять масові депортації та націоналізують майно.

Насамперед це стосується людей, які голосували "проти" на псевдореферендумі.

На окупованій Херсонщині кремлівські загарбники вітають анексію та називають псевдореферендум "самовизначенням народів", таким чином виправдовуючи свої беззаконні дії.

На Донеччині кремлівський режим вимагає від працівників бюджетної сфери здати українські паспорти. Вони фактично беруть в заручники людей і утримуватимуть їх на окупованій території.

У Криму Кколаборанти проводять пропагандистські зустрічі з українськими дітьми. Цього тижня наповнену "величием русского мира" промову слухали діти з центру "Альтаїр".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?