Зеленський заявив про розчарування у НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський заявив про розчарування у НАТО

Зеленський заявив про розчарування у НАТО
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський відповів Кремлю з приводу вимог щодо визнання анексії Криму та незалежності так званих "ЛДНР".

Джерело: ABC News

Україна не готова виконувати ультиматуми Кремля 

Зокрема, голова держави зазначив, що готовий до діалогу з РФ, але Україна не збирається капітулювати.

Ми готові до діалогу, ми не готові до капітуляції. Йдеться не про мене, а про людей, які вибрали мене. Щодо НАТО - я охолов до цього питання давно, після того, як ми зрозуміли, що НАТО не готове приймати Україну. Альянс боїться суперечливих питань та конфронтації з РФ, - підкреслив Зеленський.

При цьому Зеленський наголосив на необхідності надання Україні чітких гарантій безпеки збоку Кремля.

Я говорю про гарантії безпеки. Речі, що стосуються тимчасово окупованих і невизнаних республік, не визнаних ніким, крім Росії, цих псевдореспублік - ми можемо дискутувати і знаходити компроміс про те, як ці території будуть жити далі. Що важливо для мене - як люди на цих територіях будуть жити, які хочуть бути частиною України, хто в Україні скаже, що вони хочуть бачити їх частиною України. Ми не готові до ультиматумів, - зазначив голова держави.

Президент також повідомив, що через безперевні обстріли Маріуполя та облогу міста окупантами люди вже більше тижня сидять без води, продуктів, світла та тепла.

Голова держави заявив, що в таких умовах від зневоднення у місті померла вже одна дитина.

Маріуполь - мирне і трудове місто без будь-якої внутрішньої злоби. Його оточили, заблокували, спеціально виснажують і катують, окупанти свідомо відключають зв'язок... У Маріуполі, напевно, вперше з часів вторгнення нацистів від зневоднення померла дитина... Від зневоднення померла дитина в 2022 році, - підкреслив Зеленський.

Зеленський також повідомив, що міжнародна гуманітарна організація Червоний Хрест забороняє використовувати свої емблеми на гуманітарних автомобілях.

Ви знаєте мені сказали, що Червоний хрест, міжнародний Червоний хрест забороняє нам використовувати емблему на цих машинах, які виконують ці гуманітарні місії. Забороняє Червоний хрест, ніби це їх власність. І це показово, це говорить дуже багато про те, що деякі люди дуже впливові вирішили поставити хрест на українцях. Але ми цього не допустимо, і я цього не допущу, - заявив голова держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?