Зеленський зібрав невідкладну пресконференцію на тлі можливого нападу РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський зібрав невідкладну пресконференцію на тлі можливого нападу РФ

Зеленський зібрав невідкладну пресконференцію на тлі можливого нападу РФ
Джерело:  online.ua

28 січня глава держави Володимир Зеленський зібрав міжнародні видання з метою обговорення актуальних українських проблем та відповіді на важливі запитання. Український лідер закликав не панікувати через можливість вторгнення Росії. 

Джерело: UA:Перший

Зеленський зібрав ЗМІ, щоб пояснити ситуацію навколо України

Зеленський звернув увагу на те, що публікації західних медіасвідчать про те, що вулицями України їздять танки й проходить мобілізація.

 Глава держави публічно почав критикувати інформаційну політику країн Заходу.

Я не вважаю ситуацію більш напруженою, ніж у пік навчань. Тоді вона теж була дуже гостра. Але тоді такої інформаційної політики не було. Я говорив з президентом США, що ця політика повинна бути виваженою, – підкреслив президент України.

Володимир Зеленський озвучив пропозицію, щоб західні журналісти приїхали до Києва та побачили, чи їздять вулицями міста танки.

Якщо ви не в Україні, то створюється таке враження, – підкреслив глава держави, однак звернув увагу, що насправді це не так, а Україні не потрібна така паніка.

Окрім того, український лідер також озвучив попередження членам НАТО.

Якщо буде повномасштабна війна, про яку ми зараз говоримо, то вона буде і на кордонах деяких країн НАТО. Точно буде,– наголосив Володимир Зеленський.

На переконання презилента, там можуть бути провокації, оскільки ці країни колись також були республіками Радянського Союзу.

Що відомо про можливе вторгнення РФ в Україну

19 січня главак держави Володимир Зеленський закликав українців не панікувати і не скуповувати продукти через можливе повномасштабне вторгнення Росії в нашу країну.

Попри це, в інтерв’ю "The Washington Post" український лідер припустив, що РФ може почати вторгнення у великі міста, зокрема в Харків, на підставі захисту російськомовного населення, – і це буде початком великомасштабної війни.

Офіційний Лондон нещодавно підтвердив, що викрив докази змови щодо встановлення проросійської влади в Україні на тлі планів Кремля про вторгнення в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?