Зеленський зустрівся з прем'єркою Данії під час візиту на Миколаївщину
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський зустрівся з прем'єркою Данії під час візиту на Миколаївщину

Зеленський зустрівся з прем'єркою Данії під час візиту на Миколаївщину
Джерело:  online.ua

30 січня президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен відвідали Миколаїв. Раніше Данія погодилася взяти участь у відновленні міста.

Джерело: ОПУ

Зеленський та прем'єрка Данії відвідали Миколаїв

Зеленський та Фредеріксен оглянули будівлю Миколаївської обласної військової адміністрації, яку було частково зруйновано через російський ракетний обстріл 29 березня 2022 року внаслідок якого загинуло 37 осіб.

Також очільники держав відвідали Миколаївський морський торговельний порт і оглянули резервуари для зберігання олії, що були зруйновані внаслідок ворожих ракетних і дронових атак.

Сьогодні в межах шефства з відновлення, яке Данія взяла над Миколаєвом, разом із Прем’єр-міністром Метте Фредеріксен відвідали Миколаївський морський торговельний порт, - написав Зеленський.

Окрім цього, вони побували в індивідуальному тепловому пункті, обладнаному установкою для очищення та роздачі води. Цей проєкт реалізовано за сприяння Данії.

Також Зеленський та Фредріксен відвідали поранених українських захисників в одному зі шпиталів Миколаєва.

Для нас важливо допомогти нашим воїнам пройти не лише фізичну, а й психологічну реабілітацію, – наголосив президент.

Зеленський провів нараду щодо ситуації на Миколаївщині

У нараді взяли участь керівництво регіону та обласного центру, командування ОУВ «Херсон», а також очільники силових відомств області, які обговорили оперативну ситуацію на півдні України, наслідки ракетних і дронових атак з боку Росії.

Було розглянуто питання поточного стану енергетичної інфраструктури регіону, засобів її захисту й темпів відновлення. Також ішлося про відбудову закладів освіти Миколаївщини, - повідомили в ОП.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?