Зеленський звільнив ФОПи від сплати ЄСВ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський звільнив ФОПи від сплати ЄСВ

Зеленський звільнив ФОПи від сплати ЄСВ
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський оголосив про звільнення на час війни малих підприємців від сплати ЄСВ.

Джерело: Офіс президента

Малі підприємства отримають податкові пільги

Разом з цим президент закливав підприємців повертатись до роботи та платити зарплатню співробітникам.

Я вдячний усім власникам і керівникам підприємств, які продовжують працювати і виконують зобов'язання перед своїми працівниками. Платити зарплату людям, навіть якщо компанія не працює, як раніше, - це означає захищати Україну, - наголосив президент.

Зеленський також звернувся до міжднародних партнерів та закликав ввести ембарго на імпорт та експорт російських товарів.

Якщо вторгнення триває, і Росія не відмовилася від своїх планів проти України, значить потрібен новий санкційний пакет, нові санкції, нові кроки проти війни заради миру. Бойкот російського експорту, зокрема, відмова від російської нафти та нафтопродуктів. Це можна назвати "ембарго", а можна просто "мораллю", коли відмовляєшся давати гроші терористу. Бойкот імпорту в Росію, якщо не хочуть дотримуватися цивілізованих правил, то не повинні отримувати товари та послуги від цивілізації. Нехай війна їх нагодує, - заявив президент.

Зеленський також пояснив, що на період війни податкові послаблення для ФОПів 1 и 2 груп будуть представляти повне звільнення від сплати ЄСВ.

Окрім цього ФОПи 3 групи зможуть не сплачувати ЄСВ за працівників, яких призвали до лав військових заради захисту держави від російського агресора, у тому числі до підрозділів територіальної оборони.

Звільнення від сплати податку на землю та орендної плати за землю держкоммунальної власності на всіх територіях, де ведуться бойові дії на час воєнного стану і ще мінімум на рік після його завершення. Відстрочується сплата податків для всіх підприємств, які не можуть їх заплатити. І це тільки перша частина великого пакета допомоги, - повідомив президент.

При цьому Зеленський вкотре звернувся до міжнародних партнерів із проханням закрити небо над Україною, або терміново надати бойові літаки та засоби ППО для захисту від російських ракет та бомб.

Будь-якій нормальній людині страшно дивитися на згорілі будинки. Це зрозуміло. Зруйновані панельні багатоповерхівки. Знищені звичайні машини. Ракети, авіабомби, "Гради", міномети проти людей... Це саме в нашій, яка завжди хотіла миру понад усе, - наголосив президент.

За його словами, Україна чекає на рішеня міжнародної спільноти щодо забезпечення безпеки в українському авіпросторі.

Скільки ще потрібно смертей і втрат, щоб убезпечити небо над Україною? Чим мирні люди у Харкові чи Миколаєві відрізняються від Гамбургу або Відня? Ми чекаємо рішення: очищення неба або силою, яка у вас є, або ви дасте нам бойові літаки і засоби ППО, які дадуть нам потрібну силу. Це допомога, яку світ повинен надати не просто Україні, а собі. Щоб довести - людяність переможе якнайшвидше, - наголосив у зверненні до світу голова держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?