Землетрус у Туреччині забрав життя понад 15 тис людей
Категорія
Світ
Дата публікації

Землетрус у Туреччині забрав життя понад 15 тис людей

Землетрус у Туреччині забрав життя понад 15 тис людей
Джерело:  online.ua

Згідно з останніми даними, внаслідок потужних землетрусів у Туреччині і Сирії, станом на ранок 9 лютого, загинули щонайменше 15 тисяч людей. Окрім того, наголошується, що рятувальники продовжують намагатися врятувати незліченну кількість людей, які все ще перебувають під завалами.

Джерело:  CNN Turk

Зросла кількість жертв внаслідок землетрусу у Туреччині

За словами представників управління з ліквідації наслідків стихійних лих і надзвичайних ситуацій Туреччини, у країні загальна кількість жертв наразі сягає 12 873 людей. Також повідомляється, що 60 тисяч осіб були поранені.

Цілком можливо, що кількість жертв землетрусу магнітудою 7,8, що стався в понеділок, різко зросте, оскільки рятувальні роботи наблизилися до 72-годинної позначки, яку експерти з надзвичайних ситуацій вважають найбільш вірогідним періодом для порятунку життів, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що у Сирії загинули щонайменше 2 992 особи.

Турецький уряд звертає увагу на те, що землетрус безпосередньо вплинув на 16% населення цієї країни.

Дослідник точно спрогнозував землетрус у Туреччині, однак його попередження проігнорували

Нещодавно стало відомо, що незалежний дослідник Франк Хугербітс попереджав, що Туречинну 5-7 лютого сколихнуть потужні землетруси, проте до його прогнозів ніхто не дослухався.

Попередження Хугербітса проігнорували, оскільки у нього немає наукового ступіню. Ба більше, він називає себе ентузіастом, а також незалежним ученим. Прогнози щодо землетрусів у різних регіонах він робить не вперше. Однак вони не завжди збувалися.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?