Землетрусу в Еквадорі. Повідомляється про загиблих та постраждалих
Категорія
Світ
Дата публікації

Землетрусу в Еквадорі. Повідомляється про загиблих та постраждалих

Землетрусу в Еквадорі. Повідомляється про загиблих та постраждалих
Джерело:  online.ua

Після потужного землетрусу магнітудою 6,7 на південному узбережжі Еквадору щонайменше 15 людей загинули, а понад 400 осіб отримали різні травми.

Джерело: BBC News

Що відомо про жертв землетрусу в Еквадорі

За даними влади, південна провінція Ель-Оро зазнала найбільших втрат внаслідок землетрусу, саме там загинули 12 людей. Крім того, на півночі Перу стався землетрус, а у прикордонній провінції Тумбес 14-річна дівчинка загинула під уламками свого будинку

Внаслідок землетрусу в Еквадорі постраждали такі міста, як Мачала та Куенка - будівлі та транспортні засоби були пошкоджені, а аварійні служби надавали допомогу постраждалим.

Епіцентр землетрусу знаходився приблизно за 80 км від Гуаякіля - другого за величиною міста Еквадору, в якому проживає близько трьох мільйонів людей.

Ми втекли з дому. Земля — це був дуже потужний вибух — здригнулася, електричні кабелі, вікна і все навколо задвигтіло. Люди були на вулицях і молилися, тому що це не припинялося, — розповів мешканець Мачали Ексон Тобар.

Президент Еквадору Гільєрмо Лассо закликав людей зберігати спокій, поки офіційні особи оцінюють збитки.

Влада розповіла, що кілька доріг заблоковано зсувами, пошкоджено кілька будинків, навчальних закладів та медичних центрів.

Це найсильніший землетрус в Еквадорі з 2016 року, коли загинули майже 700 людей та тисячі отримали поранення.

Що відомо про землетрус в Еквадорі

Неподалік від другого за величиною міста Еквадору, Гуаякіля, стався потужний землетрус.

За інформацією Геологічної служби США, магнітуда цього стихійного лиха становила 6,7.

Епіцентр землетрусу був зафіксований у прибережному регіоні Гуаяс, в 80 кілометрах від Гуаякіля.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?