Зернову угоду продовжено на 120 днів — Мінінфраструктури України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зернову угоду продовжено на 120 днів — Мінінфраструктури України

Зернову угоду продовжено на 120 днів — Мінінфраструктури України
Джерело:  online.ua

Після довгих спроб все ж дійти згоди у термінах подовження зернової угоди було прийнято рішення пролонгувати договір на ще 120 днів.

Джерело: Олександр КубраковПродовження зернової угоди

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков заявив, що угоду з " зернової ініціативи" вдалося продовжити на ще 120 днів.

Для України це означає, що країна зможе продовжувати експортувати свою агропродукцію через три морські глибоководні порти.

Він також зазначив, що з 1 серпня Україна відправила на потреби світу 25 мільйонів тонн своєї продукції.

Голова Мінінфраструктури додав, що головним викликом для країни зараз є пришвидшення інспекційних перевірок в Туреччині, адже це дозволить Україні експортувати ще більше агропродукції.

Невирішеним досі питанням також залишається долучення до зернової угоди портів Миколаївщини.

Курбраков запевнив, що наразі робота над цим продовжується.

Також він підкреслив важливу роль, яку Україна посідає у світовій економіці та пояснив, чому необхідно збільшувати експортні можливості.

Україна була і залишається міцно вбудованою в світову економіку та ринки. Можливість експортувати більше дозволить зняти інфляційні ризики, а як наслідок і соціальну напругу у багатьох країнах світу, – сказав Кубраков.

Міністр також подякував Генеральному секретарю ООН Антоніу Гуттерішу, Президенту Туреччини Реджепу Ердогану та усім партнерам за докладені зусилля, які допомогли продовжити дію угоди ще на 4 місяці.

Зернова угода

До цього ми розповідали, що Україні та Росії було важко дійти згоди щодо продовження зернової угоди. Росія та Україна мали різні думки стосовно термінів. Українська сторона наполягала на 120-денному подовженні, у той час як російська – на 60-денному.

У Туреччині заявляли, що переговори щодо "вимог сторін" досі тривають.

15 березня в Міноборони Туреччини заявили, що під час переговорів щодо продовження дії ініціативи, країна докладає зусиль, аби дію угоди було продовжено на 120 днів, а не на 60, як прагне РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?