Журналіст розкрив деталі ліквідації Мотороли українськими спецслужбами
Категорія
Україна
Дата публікації

Журналіст розкрив деталі ліквідації Мотороли українськими спецслужбами

Журналіст розкрив деталі ліквідації Мотороли українськими спецслужбами
Джерело:  online.ua

Відомий український журналіст, редактор “Цензор.НЕТ” Юрій Бутусов опублікував раніше не відомі подробиці ліквідації бойовика "ДНР" Мотороли. 

Джерело: Facebook Бутусова.

Журналіст зазначив, що 16 жовтня 2016 року П’яте управління Департаменту контррозвідки СБУ знищило Арсена Павлова на позивний Моторола. Однак спецоперація могла зірватися через одну помилку.

«Сьогодні можна розповісти деякі деталі цієї спецоперації. З причини причетності «Мотороли» до вбивств багатьох громадян України, зокрема, Героя України Ігоря Брановицького, ліквідувати терориста було вирішено дома», – пише Бутусов.

Подробиці операції СБУ

За словами Бутусова, складність полягала в тому, що житловий будинок в центрі Донецька, де проживав терорист, знаходився під його охороною, яка стежила і за двором, і за під’їздом. Крім того, не можна було допустити, щоб постраждали невинні люди.

СБУ вирішила, що підрив потрібно здійснювати в ліфті. На це зголосилися два добровольці – кадровий співробітник зі спецпідготовкою і позаштатний агент, «який, однак, володів екстраординарними вольовими якостями, і зіграв вирішальну роль в операції».

Спочатку агенти дізналися про всі особливості двору, під’їзду і самого ліфта. Наступним етапом було тренування в київському будинку з аналогічним ліфтом.

За легендою, диверсанти повинні були діяти, як бригада ліфтерів, яка проводила плановий огляд.

«Вони повинні були відкрити шахту ліфта, встановити на кабіні ліфта міну і датчик, що передає інформацію про знаходження терориста в ліфті», – розкриває деталі журналіст.

Устаткування замаскували під ремонтний комплект ліфтера. За кілька днів до підриву, коли Моторола був у від’їзді, «ремонтники» прийшли на спецоперацію. Охоронці їх перевірили, але ніяких підозр в них не з’явилося.

Українські диверсанти відкрили шахту ліфта і встановили на кабіні ліфта міну і датчик, що передає інформацію про захід терориста в ліфт.

«Однак після того, як «ремонтники» пішли, трапився прокол. Диверсанти виявили, що забули на даху ліфта... один зі своїх мобільних телефонів. Знаходження телефона до моменту проведення спецоперації могло призвести до її провалу. А виявлення телефону навіть після успіху дозволило б росіянам отримати деякі деталі контактів, які їм знати не варто. Диверсанти мали намір домогтися результату, вони розуміли, що такий злочинець як Моторола повинен понести покарання напевно», – додає Бутусов.

Український диверсант повернувся в будинок під приводом перевірки, чи ліфт справно працює, і забрав телефон.

16 жовтня, коли Моторола з охоронцем увійшли в ліфт, це, завдяки датчику, почув український агент. Він подзвонив на мобільний телефон Мотороли і викликав цією дією вибух. Терористові і охоронцеві відірвало голови.

Диверсанти покинули Донецьк, однак ФСБ кілька разів рапортував про «їх затримання».

“Ліквідація терориста Павлова - яскрава сторінка в історію Війна за Незалежність, в стилі ізраїльської "Моссад", і прийде час, про цей подвиг у нас також будуть написані книги і зняті фільми”, - підсумував Бутусов.

Втім, деякі його підписники в коментарях зазначили, що його версія смерті Мотороли виглядає не правдоподібною.

Читайте також:

  • Бойовики оголосили Порошенка у розшук - звинувачують у вбивстві.

  • Автор пісні про бойовика Моторолу поповнив списки "Миротворця".

  • На акцію "Безсмертний полк" у Москві вийшли бойовики з портретами Гіві та Мотороли.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?