Журналісти дізналися про неочікуваний план Меркель щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Журналісти дізналися про неочікуваний план Меркель щодо України

Журналісти дізналися про неочікуваний план Меркель щодо України
Джерело:  online.ua

Німецьким журналістам вдалося дізнатися, що канцлерка Ангела Меркель шукає нове застосування для української газотранспортної системи у випадку відмови Росії від прокачування природного газу "трубою". Політикиня вважає, що Україна може стати для Європи експортером водню.

Джерело: Handelsblatt

Лідерка ФРН перекона, що її план цілком укладається в намір Європейського союзу перейти на "зелену" енергетику.

Команда Меркель хоче бачити Україну експортером водню

Журналісти нагадали про те, що нещодавно радник Ангели Меркель з питань зовнішньої політики Ян Хеккер і радник американського лідера Джо Байдена з питань безпеки Джейк Салліван обговорювали конфлікт навколо скандального російського газогону "Північний потік-2".

Як стверджує редакція видання, офіційний Берлін висунув пропозиції щодо того, як можна розрядити ситуацію. Команда Ангели Меркель має намір надавати Україні помітнішу допомогу.

В першу чергу, обговорювали плани щодо "перетворення" України на експортера водню. На переконання німецьких політиків, якщо Європейський Союз хоче досягти своїх кліматичних цілей, то їй терміново необхідний водень як енергоносій.

"Ідея полягає в тому, аби переобладнати для цього наявну мережу газопроводів. Але для цього потрібні значні інвестиції в поновлювані джерела енергії, особливо у вітроенергетику, аби український водень можна було виробляти без шкоди для клімату. Для цього Україні потрібна допомога", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що питання використання українських трубопроводів Ангела Меркель та Джо Байден мають намір обговорити 13 червня під час зустрічі G7 в Корнуоллі (Велика Британія).Окрім того, також запланована дискусія лідерів обох держав у межах саміту щодо питання "Північного потоку-2".

Коротко про будівництво "Північного потоку-2"

  • Будівницто скандального російського газогону "Північний потік-2" перебуває на фінальному етапі, одна потужні санкції США блокують продовження процесу та змушують компанії масово покидати цей проєкт.

  • Піісля цього команда лідерки ФРН Ангели Меркель запропонувала новій адміністрації США Джо Байдена посилити свою підтримку України, щоб РФ змогла завершити проєкт "Північний потік-2" без нових санкцій офіційного Вашингтону.

  • А Європа офіційно вирішила відмовитися від російського газопроводу "Північний потік-2", по якому Москва планує постачати газ до країн ЄС в обхід України. Однак Брюссель стверджує, що буде змушений змиритися з існуванням цього об’єкта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?