Журналісти дізналися про серйозні проблеми ЄС з боєприпасами для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Журналісти дізналися про серйозні проблеми ЄС з боєприпасами для України

Журналісти дізналися про серйозні проблеми ЄС з боєприпасами для України
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися журналістам, плани Євросоюзу виробляти більше боєприпасів для України вкрай важко втілити в життя через брак вибухових речовин. Саме це може заблокувати зусилля з нарощування виробництва снарядів на три роки.

Джерело:  Financial Times

Як стверджують інсайдери видання, дефіцит пороху, пластичних вибухових речовин і тротилу став причиною того, що промисловість не має можливостей оперативно виконати очікувані замовлення офіційного Брюсселю для Збройних сил України.

Що важливо розуміти, гроші цю проблему розв'язати не можуть.

Фундаментальна проблема полягає в тому, що європейська оборонна промисловість не в змозі виробляти військову продукцію у великих масштабах, - заявило анонімне джерело ЗМІ.

 Окрім того, наголошується, що збільшення попиту може спровокувати стрімкий ріст цін.

За словами очільника Асоціації оборонної і безпекової промисловості Чеської Республіки Їржі Гінека,

вкрай важко наростити виробництво артилерійських боєприпасів, особливо важких, великокаліберних, протягом короткого періоду.

Побудувати новий артилерійський завод дуже просто, але як виробляти більше артилерійських снарядів без сировини, - пояснив експерт.

У ЄС є проблеми з вибуховими речовинами

За словами інсайдерів видання, у Євросоюзі дійсно обмежені запаси вибухових речовин, таких як порох, тротил і нітроцелюлоза, необхідних для виробництва снарядів.

Неможливо за короткий час збільшити виробництво нітроцелюлози…В Європі немає важливих виробників сировини, яка нам потрібна. Якщо я хочу збільшити виробництво пороху, мені потрібно, мабуть, три роки, - підкреслив Гінек

Не можна також не згадати про те, що влада Румунії повідомила про перемовини з американськими і південнокорейськими компаніями щодо будівництва порохового заводу в країні. Останній такий завод був закритий майже 20 років тому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?