Журналісти зібрали докази причетності армії РФ до вбивства військовополонених ЗСУ в Оленівці
Категорія
Україна
Дата публікації

Журналісти зібрали докази причетності армії РФ до вбивства військовополонених ЗСУ в Оленівці

Журналісти зібрали докази причетності армії РФ до вбивства військовополонених ЗСУ в Оленівці
Джерело:  online.ua

Журналісти видання CNN провели власне розслідування та зібрали докази причетності кремлівської окупаційної армії до вбивства українських військовополонених в колонії в окупованій Оленівці на Донеччині.

Джерело:  CNN

Кремлівські окупанти причетні до вбивства військовополонених ЗСУ в Оленівці

Зазначається, що аналітики видання вивчили знімки з місця масового вбивства українських військовополонених, а також супутникові знімки та провели опитування серед експертів-криміналістів.

Фахівці поки що не можуть одностайно відповісти на питання, що саме спричинило смерть українських військовополонених, однак виключать версію із застосуванням HIMARS.

За словами аналітиків, РСЗВ HIMARS призначені для точкового ураження цілей на відстані в кільках десятків кілометрів, тоді як колонія в Оленівці знаходиться всього в 15 км від лінії фронту.

Крім того, ракети HIMARS потужні і у разі влучання залишають після себе велику воронку. Будівля, в якій утримувалися українські військові, мала тонкі стіни і металевий дах, тому б точно не витримала удару.

На цих відео ніде немає воронки, ліжка не відсунуті, стовпи не пошкоджені, але помітні масивні поразки від вогню. Якби це була керована реактивна система залпового вогню, ви б бачили вирви, розбиту стелю та стіни, тіла після вибуху, - пояснює один з експертів.

Офіційні урядовці США також відкинули версію використання HIMARS. Експерти вказують на спалах зсередини будівлі, а не вибух через зовнішній вплив.


Фото - facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Також видання нагадало, що Росія не пропустила експертів Міжнародного комітету Червоного хреста та ООН на місце трагедії. Журналісти припустили, що Росія таким чином намагалася приховати катування та знущання над полоненими українськими захисниками.

Крім того, українські чиновники у коментарі виданню зазначили, що теракт стався напередодні обміну полоненими.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?