ЗМІ: кандидатуру Джонсона пропонують на пост наступного генсека НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

ЗМІ: кандидатуру Джонсона пропонують на пост наступного генсека НАТО

ЗМІ: кандидатуру Джонсона пропонують на пост наступного генсека НАТО
Джерело:  online.ua

За інформацією британського видання The Telegraph, діючий прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, який подав у відставку, може згодом стати генсеком НАТО.

Джерело:   The Telegraph

Джонсон може стати генсеком НАТО

Журналісти видання повідомляють, що кандидатура Джонсона вже давно розглядається на пост генсека НАТО через недовіру США до представників ЄС.

При цьому старші лідери Консервативної партії Британії підтримують кандидатуру Джонсона на пост голови НАТО.

Зокрема, депутат Марк Франсуа вважає, що політична спадщина Джонсона буде спірною протягом багатьох років, але одна річ, яка явно безперечна, - це його абсолютна непохитна підтримка України.

Якби він подав заявку на посаду генерального секретаря НАТО, я підозрюю, що він міг би покластися на президента Зеленського в плані рекомендації, - зазначив Марк Франсуа.

Борис Джонсон та Володимир Зеленський (фото - Flickr.com)

У той же час колишній командувач британської армії лорд Даннатт повідомив, що не став би підтримувати кандидатуру Джонсона через характер останнього.

Безсумнівно, він зробив багато хорошого, і наша повна підтримка України просто фантастична. Але я боюся, що це особисті речі, відсутність чесності, відсутність довіри. Чесно кажучи, ми не хочемо виставляти Бориса Джонсона на міжнародній арені для нових насмішок. Він ганьба нації, - відверто пояснив Даннатт.

Крім того, за інформацією джерела в Міноборони Британії, не всі країни ЄС схвалюють кандидатуру Джонсона. Співрозмовник зазначив, що в разі спроби Джонсона стати генсеком НАТО він зіткнеться з французьким вето, оскільки рішення в Альянсі приймаються одноголосно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?