ЗСУ мають можливості повернути ініціативу на фронті — ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

ЗСУ мають можливості повернути ініціативу на фронті — ISW

ЗСУ мають можливості повернути ініціативу на фронті — ISW
Джерело:  online.ua

Згідно зі звітами, загальний темп наступу російських військ на Україну останніми тижнями сповільнився, що дає українським військам можливість відновити ініціативу на фронті.

Джерело: Інститут вивчення війни ( ISW)

Україна може повернути ініціативу на фронті

Аналітики зазначають, що речник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського спрямування, полковник Олексій Дмитрашковський, заявив 15 березня, що кількість наземних атак РФ в день скоротилася з 90-100 до 20-30. Він пояснив, що причиною цього стало зниження наступального потенціалу російських військ через великі втрати як у живій силі, так і в техніці.

Російський наступ у Луганській області наближається до кульмінації, якщо вже не досяг її, попри те, що Москва перекинула на лінію Сватове - Кремінна більшість підрозділів у складі щонайменше трьох дивізій, - мовиться у звіті.

Згідно із звітом ISW, за останній тиждень російським військам вдалося досягти лише невеликих тактичних успіхів у Луганській області. Водночас українським військам вдалося провести контратаки та повернути деякі території у цьому регіоні.

Що відомо про контрнаступ в Бахмуті

Зазначається, що останніми днями було помітно зниження кількості атак у районі Бахмута та прилеглих до нього територій, на думку експертів.

Засновник ПВК Вагнера Євген Пригожин нещодавно поскаржився, що через нестачу боєприпасів і важкі бої довелося розширити оточення міста, - зазначили в Інститут вивчення війни.

Аналітики вважають, що наступ російських військ на Бахмут наближається до своєї кульмінації.

Росіяни не ведуть активних або успішних наступальних операцій на інших ділянках фронту, і оскільки темпи сповільнюються, то українські сили мають більше можливостей відновити ініціативу, - додали у звіті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?