ЗСУ на Бахмутському напрямку перейшли від оборони в наступ — Маляр
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ на Бахмутському напрямку перейшли від оборони в наступ — Маляр

ЗСУ на Бахмутському напрямку перейшли від оборони в наступ — Маляр
Джерело:  online.ua

Українські військові на Бахмутському напрямку перейшли з оборони в наступ. За минулу добу вони звільнили до 1100 метрів на деяких ділянках фронту.

Джерело: Ганна Маляр

ЗСУ просунулися на Бахмутському напрямку

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що на Бахмутському напрямку українські війська перейшли з оборони в наступ.

За добу, що минула, маємо просування на різних ділянках Бахмутського напрямку від 200 до 1100 метрів, - написала вона.

За словами Маляр, війська РФ на цьому напрмяку перейшли до оборони, намагаючись утримати займані позиції.

Зараз окупанти стягують свої резерви на цей напрямок з глибини для захисту.

Вагнерівці залишаються подекуди у тилових підрозділах. Станом на зараз бойові дії веде регулярна армія РФ, задіює десантно-штурмові загони, - йдеться в повідомленні.

Маляр підкреслила, що таку довгу оборону на Бахмутському напрямку та наступати на ньому вдається в тому числі завдяки зазделегідь підготовленим укріпленням.

Вся місцевість довкола - це фактично укріп.район. Готувалось укріплення завчасно силами наших військ та місцевих військових адміністрацій. Будували капітально.

Війська РФ не котролюють ситуацію на лівому березі Дніпра

В ефірі телемарафону Маляр зазначила, що окупантам доведеться скоро ухвалювати "серйозні рішення" через події на фронті.

Їм зараз доведеться серйозні рішення приймати. Якщо ми бачимо епіцентр бойових дій на сході, то як там вони змушені стягувати війська для того, щоб оборонитися. Тому, що на Бахмутському напрямку, наприклад, ми пішли в наступ. Так само тут очевидно буде більше змін для них.

За словами Маляр, росіяни не розрахували наслідків підриву Каховської ГЕС, оскльки їх передові позиції затопило.

Війська РФ наразі не контроюють ситуацію на лівому березі Херсонщини.

І їм доведеться змінювати зараз навіть і дислокацію. Тому що затоплені й території їх військових підрозділів. Там наразі проблеми із замінуванням, бо попливли ці міни і абсолютно неконтрольована ситуація.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?